Ingezonden persbericht


Crisis? Begin voor jezelf!

Onderzoek www.itjobboard.nl: een eigen bedrijf starten is juist nu populair

Amsterdam, 12 november 2009 - 2009 is een jaar met weinig positieve berichten over de economie en de arbeidsmarkt. Het CBS liet begin dit jaar weten dat in 2008 ruim 3.800 bedrijven failliet gingen. Dit cijfer is in de loop van 2009 nog verder gegroeid. Toch lijkt de economische crisis ook een positieve invloed te hebben. Steeds meer werknemers besluiten om voor zichzelf te beginnen.

Uit onderzoek van IT Job Board blijkt dat 56 procent van de respondenten het nu de juiste tijd vindt om een eigen bedrijf te starten binnen de ICT-sector. 43 procent van deze groep is ook daadwerkelijk voor zichzelf begonnen. Van de groep respondenten die niet voor zichzelf is begonnen, geeft 25 procent aan dit alsnog te overwegen. IT Job Board voerde in oktober 2009 een onderzoek uit onder 141 bezoekers van de website www.itjobboard.nl .

Het opstarten van een bedrijf dat zich richt op ICT-dienstverlening of applicatieontwikkeling, is het meest populair. De voornaamste redenen om een eigen bedrijf te beginnen, zijn volgens het onderzoek: eigen baas zijn (35 procent), droom najagen (24 procent) en een betere balans vinden tussen werk en privéleven (20 procent). Dit is opvallend te noemen: een vergelijkbaar onderzoek van IT Job Board in Groot-Brittannië wees uit dat de meeste respondenten voor zichzelf zijn begonnen uit noodzaak doordat zij hun huidige baan zouden verliezen.

Slechts een klein percentage (13,5 procent) van de respondenten geeft aan dat het rond krijgen van de financiering een moeilijkheid vormt, terwijl de meerderheid (37 procent) aangeeft juist tegen barrières aan te lopen om de markt op te kunnen met zijn eigen bedrijf (naamsonbekendheid van product of dienst).

Over IT Job Board

IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en de rest van Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere Canon, IT-Quote, Tele2, Getronics, Ricoh, Helvoet Pharma, Nuon en Vidomes. Voor meer informatie: www.itjobboard.nl.