Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Record resultaten voor Interoute

Schiphol-Rijk, 12 november 2009 - Interoute, eigenaar en operator van het grootste Europese next-generation netwerk, heeft vandaag aangekondigd een EBITDA van ¤ 22,7 miljoen te hebben over de eerste zes maandden van 2009, een stijging van 155 procent ten opzichte van 2008. Ondanks de diepe recessie, die een daling van de groei betekende voor een groot aantal bedrijven in de telecomindustrie, heeft Interoute zijn inkomsten vergroot met elf procent tot ¤ 129 miljoen in de periode januaari tot en met juni 2009. Door deze toename heeft Interoute een positieve operationele cashflow en is het een zelffinancierende onderneming.

Sinds de voltooiing van het grootste Europese glasvezelnetwerk in 2003 hebben ondernemingen en de grootzakelijke carriermarkt een portfolio van innovatieve diensten en next-generation connectiviteit tot hun beschikking. Sindsdien stegen de inkomsten van Interoute met een samengesteld jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van 57 procent. Hierdoor zijn de huidige inkomsten vijftien keer groter dan zes jaar geleden. Ondanks 400 procent groei in het aantal glasvezel kilometers zijn de exploitatiekosten slechts verdubbeld. De netwerkkosten bleven sinds 2003 gelijk.

Gareth Williams, Interoute CEO: 'Wij zijn bijzonder trots dat we Interoute winstgevend hebben gemaakt. Dit terwijl er een wereldwijde recessie aan de gang is, waardoor bij veel bedrijven de groei stagneert of daalt. In een breder perspectief hebben we Interoute opgebouwd tot een succesvol communicatiebedrijf na de ineenstorting van de dotcom-bubbel aan het begin van dit decennium. Dit bewijst dat onze unieke benadering van het bouwen van een Europese glasvezel backbone zijn vruchten afwerpt.'

Interoute heeft een uniek next-generation netwerk dat niet alleen de Europese Unie beslaat, maar ook Zuidoost-Europa met zijn opkomende economieën. Daarnaast is het netwerk via zijn transatlantische capaciteit verbonden aan het belangrijkste telecom knooppunt in Noord-Amerika. Het netwerk fungeert als een mondiale brug tussen alle windstreken. Met zeven onderzeese landingstations aan de rand van Europa fungeert Interoute als de Europese link voor ondernemers uit het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Ook reikt het netwerk van Interoute met een aanwezigheid in 21 steden diep in het hart van belangrijke agglomeraties in Europa en sluit het via een volledig operationele PoP aan op de meest dynamische internationale hub van de Arabische wereld, Dubai. Interoute heeft 59 datacentra in alle hoeken van Europa, waarmee het bedrijf leider is in de implementatie en hosting van cloud computing toepassingen voor de industrie.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 57.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transitdiensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl