Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 november 2009

Marije Versteeg: 053-4555588

Drie rode kaarten uitgereikt
Enschede
De drie verdachten waarover in onderstaande persberichten werd bericht, hebben in de afgelopen dagen een rode kaart uitgereikt gekregen in het kader van het collectief winkelverbod. Zij mogen één jaar lang geen bezoek brengen bij alle 400 aangesloten winkels in Enschede.

Persbericht 30 oktober 2009:
Winkeldief op heterdaad betrapt Enschede
Op donderdag 29 oktober is een 59-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden in verband met winkeldiefstal aan het Van Loenshof in Enschede.

De politie kreeg donderdag 29 oktober rond 15.55 uur melding van diefstal bij een winkel aan het Van Loenshof in Enschede. Het winkelpersoneel had de man in de kraag gevat terwijl hij een aantal goederen uit de winkel probeerde te stelen. Totdat de politie ter plaatse kwam, hielden zij de winkeldief vast. De man was het hier duidelijk niet mee eens en bedreigde het winkelpersoneel en probeerde de medewerkers te slaan. Toegesnelde politieagenten hebben de 59-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009047601)

Persbericht 6 november 2009:

Winkeldief in kraag gevat

Enschede

Donderdagavond 5 november is in Enschede een winkeldief in de kraag gevat die goederen had gestolen in een winkel aan het H.J. van Heekplein. De man is in verzekering gesteld.

De politie kreeg donderdagavond omstreeks 20.30 uur melding van een diefstal in een winkel aan het H.J. van Heekplein. Een 32-jarige Poolse man had goederen meegenomen zonder deze af te rekenen bij de kassa. Beveiligingspersoneel sprak de man buiten de winkel aan, waarna de man kans zag om weg te rennen. Het beveiligingspersoneel is de man achterna gerend, waarna ze de man op het H.J. van Heekplein hebben kunnen aanhouden. De man verzette zich hevig, waardoor het beveiligingspersoneel hem op de grond in bedwang heeft moeten houden. De man is vervolgens overgedragen aan de politie en is in verzekering gesteld. (2009049895)

Persbericht 8 november 2009:
Dievegge met wapen aangehouden Enschede
Dankzij alert reageren van winkelend publiek en personeel, heeft de politie Twente op 7 november een 49-jarige Enschedese aangehouden voor diefstal met geweld. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Zaterdag 7 november omstreeks 10.00 uur helpt een 30-jarige medewerkster van een schoenenzaak aan de Wesseler-nering een klant die graag een nieuwe tas wil. Als zij met de klant in de winkelopening staat ziet ze dat een vrouw, na later bleek de 49-jarige Enschedese, twee tassen uit het rek verwijdert en niet voornemens is deze te betalen. Als de vrouw merkt dat ze door de medewerker ontdekt is rent ze richting uitgang van het winkelcentrum. De medewerker en de klant zetten de achtervolging in en voor de uitgang kan ze worden tegengehouden mede dankzij een alert reagerende getuige.

Dan roept de 49-jarige dat zij een wapen heeft en ziet een andere medewerkster kans het wapen te pakken. Op hetzelfde moment arriveert de politie, die de 49-jarige overneemt en het wapen, vermoedelijk een klein model alarmpistool, in beslag neemt. De 49-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009050377)

Winkeldief aangehouden

Hengelo

Woensdag 11 november is rond 12:45 uur op Het Plein in Hengelo een 38-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor diefstal. Even daarvoor had hij uit een winkel aan Het Plein een laptop meegenomen zonder deze netjes af te rekenen. Daarop zetten medewerkers van de winkel een achtervolging in, waarna de man in een ander pand aan Het Plein kon worden aangehouden. De politie werd ingeschakeld, die de man vervolgens meenam naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld. (2009051830)

Dronken autobestuurder aangehouden

Almelo

Woensdagavond 11 november uur is op de Willem de Clercqstraat in Almelo omstreeks 21:30 een 52-jarige Almeloër aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man is meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,2 promille uit. Omdat de man, ondanks zijn leeftijd, beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. (2009051983)

Gestolen auto paar uur later in Duitsland betrokken bij ongeval

Losser

Woensdagavond omstreeks 18:45 uur kreeg de politie melding dat er een auto op de Bentheimerstraat in Losser was gestolen. Het gaat om een grijze Mercedes.

Een paar uur later, omstreeks 01:00 uur kwam bij de politie het bericht binnen dat de bewuste grijze Mercedes in Hannover, Duitsland, betrokken was bij een aanrijding. De auto is totaal vernield. De drie inzittenden van de auto zijn gevlucht en tot op heden niet getraceerd. De politie doet onderzoek naar de diefstal van de auto. (2009051997)

Fietsster gewond bij aanrijding

Almelo

Woensdag 11 november omstreeks 8:30 uur raakte een 18-jarige fietsster gewond bij een aanrijding op de kruising Elsboerlaan / Frerikslaan in Almelo.

De 18-jarige Almelose fietste op de Elsboerlaan. Op de kruising met de Frerikslaan kwam van rechts een automobilist, een 37-jarige vrouw uit Almelo. De fietsster verleende de automobiliste geen voorrang, waardoor een aanrijding ontstond. De 18-jarige fietsster moest met onbekend letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis. (2009051662)

---- --