Donderdag 12 november 2009
Deze week in FEM (week 46, vanaf vrijdag 13 november in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

De machtigste: Peter Elverding
FEM¡¯s top-100 van machtigen (m/v) in het bedrijfsleven Peter Elverding, oud-topman van DSM en nu onder meer president-commissaris van ING en Oc¨¦, is de invloedrijkste bestuurder van ondernemend Nederland. Elverding haalde 483 punten, 58 meer dan de nummer 2, Jeroen van der Veer. Dat blijkt uit de zevende editie van FEM¡¯s Top-100 van de macht, die aanstaande vrijdag in de kiosk ligt.

Politici pakken banken niet aan
Hoe langer politici en toezichthouders treuzelen met het kortwieken van banken, hoe moeilijker het wordt. De banken krabbelen langzaam weer op en gooien de kont tegen de krib. Neelie Kroes, ¡®The muscles from Brussels¡¯, geeft als een van de weinige bestuurders het goede voorbeeld.

De beerput Nedfied
Curator Marcel Groenewegen mag de puinhopen opruimen bij het failliete Nedfield, voorheen Tulip. Uit zijn eerste verslag blijkt dat de computerhandel aan elkaar hing van vage financieringen.

Verder in dit nummer:
¡ñ Nieuws | Biotechnologiebedrijf Crucell maakt weer winst ¡ñ Profiel | Tennet-baas Mel Kroon slokt het Duitse hoogspanningsnet op ¡ñ Achtergrond | Recyclingmarkt wordt overspoeld met bergen plastic ¡ñ Executive Life | Stephen Green, topbankier met diepgang