Opleiding voor werknemers blijft erg belangrijk in tijden van crisis

12/11/2009 15:12

VOV - Lerend Netwerk vzw

Het opzetten van opleidingen voor werknemers is nog steeds belangrijk, ook in tijden van crisis. Door het aanbieden van opleidingen kunnen werknemers hun competenties vergroten en zo een hogere productiviteit leveren. Dat zegt VOV, het Vlaams lerend netwerk van mensen die beroepsmatig bezig zijn met leren en met het ontwikkelen van individuen en organisaties.

Organisaties doen volgens VOV nog steeds beroep op externe aanbieders om hun opleidingsaanbod naar werknemers te verzorgen. "Training managers staan daarbij onder druk. Budgetten krimpen in in tijden van crisis. De juiste keuze van een opleidingsaanbieder maken, is dus meer dan ooit cruciaal".

Het opzetten van opleidingen voor werknemers is nog steeds belangrijk, ook in tijden van crisis. Door het aanbieden van opleidingen kunnen werknemers hun competenties vergroten en zo een hogere productiviteit leveren. Dat zegt VOV, het Vlaams lerend netwerkvan mensen die beroepsmatig bezig zijn met leren en met het ontwikkelen van individuen en organisaties.

Dat het opzetten van opleidingen voor werknemers nog steeds belangrijk is, bewijst het aantal opleidingsprofessionals uit bedrijven dat op 20 november afzakt naar de Brabanthal voor de 14de VOV-beurs voor leren en ontwikkelen. Reeds meer dan 1.600 opleidingsprofessionals schreven zich in voor de tweejaarlijkse VOV-beurs. Deze professionals komen uit erg diverse bedrijven en organisaties vanuit verschillende sectoren: chemie, bank en financiën, voeding, transport, overheid, social-profit, enz.

In tijden van crisis hebben bedrijven en organisaties opleidingen voor werknemers nog steeds hoog op de agenda staan, zegt VOV. Hoewel van werknemers steeds meer verwacht wordt dat ze zelf hun ontwikkeling en loopbaan in handen nemen, speelt ook het bedrijf nog steeds een belangrijke rol. "Door het aanbieden van opleidingen en leermogelijkheden kunnen werknemers hun competenties vergroten en zo een hogere performantie en productiviteit leveren", zegt Hannelore Calmeyn, directeur van VOV.

Voorts wordt de organisatie aantrekkelijker als werkgever. "Dat leidt tot een lager verzuim en verloop. In tijden van arbeidsmarktkrapte hebben organisaties ook baat bij het scheppen van leermogelijkheden omdat het hun aantrekkelijkheid verhoogt voor het aantrekken van nieuw talent", luidt het.

Organisaties doen volgens VOV nog steeds beroep op externe aanbieders om hun opleidingsaanbod naar werknemers te verzorgen. "Training managers staan daarbij onder druk. Budgetten krimpen in in tijden van crisis. De juiste keuze van een opleidingsaanbieder maken, is dus meer dan ooit cruciaal", aldus Hannelore Calmeyn.

Het vinden van de juiste opleidingspartner is echter niet gemakkelijk. "Organisaties zoeken uiteraard de meest efficiënte, en de beste prijs/kwaliteit verhouding in het aanbod van opleidingen voor de werknemers van hun bedrijf. Organisaties zoeken ook niet één partner voor alles, maar heel vaak meer dan 5 verschillende partners voor diverse opleidingen: één aanbieder voor de managementopleidingen, één voor de taaltrainingen enzovoort."

Die kwalitatief juiste keuze maken uit het grote aanbod van leveranciers vraagt in eerste instantie dat opleidingsprofessionals zicht krijgen op de opleidingsmarkt: wie zijn de spelers vandaag, welk aanbod bieden zij, welke leervormen bieden ze aan, en dies meer. "Dat kan op de VOV-beurs voor leren en ontwikkelen. Daar stellen meer dan 140 aanbieders hun aanbod voor."

Bezoekers van vorige edities geven aan dat de 90 presentatiesessies en de 130 gesprekshoeken opleidingsprofessionals toelaten om op een erg efficiënte manier kennis te maken met verschillende aanbieders. In deze presentatiesessies kunnen ze nieuwe onderwerpen leren kennen, verfrissende ideeën opdoen, nieuwe tendensen zien, nieuwe werk- en leervormen ondervinden, proeven van het aanbod van aanbieders.

Contactpersoon: Hannelore Calmeyn - Tel. 03 454 59 70 - E-mail: Hannelore.Calmeyn@vov.be

VOV-beurs voor leren en ontwikkelen, 20 november 2009, Brabanthal Leuven.

www.vov.be/beurs

Meer info: http://www.vov.be/uploadedFiles/BIJ_Persbericht_121109_extra%20info.doc

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel