Opsporingsbericht : handtasdiefstal in Hoboken. Slachtoffer overleden.

12/11/2009 15:30

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van onderzoeksrechter Camberlain in Antwerpen - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar de jongeren die afgelopen zomer een bejaarde vrouw hebben overvallen in Hoboken. Het slachtoffer overleed een kleine maand later aan haar verwondingen.

De feiten gebeurden tijdens de grote vakantie, op maandag 20 juli 2009, even voor 6 uur 's avonds. Het slachtoffer, de 86-jarige Jeanne Truyts uit Hoboken, wandelde op dat moment in de Elststraat in Hoboken, richting Kioskplaats.

Vermoedelijk werd ze toen al gevolgd door 4 jongeren. Halverwege de straat rukte één van hen plots haar handtas af waarbij Jeanne zwaar ten val kwam. Ze overleed op 17 augustus.

De onderzoekers zijn op zoek naar getuigen die de jongeren mogelijk hebben gezien, kort voor of na de feiten. Ze namen de vlucht via de Oudestraat, in de richting van de Notelaarstraat. Later werden de sleutels en de handtas van Jeanne teruggevonden in de Aartselaarstraat. Daar loopt het spoor dood.

Misschien herkent u de jongeren wel aan de hand van volgende beschrijving :

Het gaat om 4 jongens van vreemde afkomst, vermoedelijk tussen 14 en 20 jaar oud.

De jongen die de handtas afrukte is normaal gebouwd. Hij droeg een oranje T-shirt met een witte tekst of tekening op de rug en een beige geruite short tot net boven de knie.

Eén van de andere jongens had een donkergroene damesfiets bij zich. Het is een mollige jongen met kort licht krullend haar. Hij droeg donkere bovenkledij en een donkere short tot juist boven de knie.

Meent u de jongens te (her)kennen of hebt u andere nuttige informatie, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Discretie wordt gewaarborgd.

DGJ-DJO/OAR-TP



Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel