Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VEOLIA TRANSPORT BRABANT

Breda, 12 november 2009

Maximaal acht reizigers in de buurtbus!

In dunbevolkte gebieden en in veel kleinere plaatsen in Brabant verzorgen de buurtbusverenigingen het openbaar vervoer in samenwerking met Veolia en Arriva. De buurtbuslijnen worden gereden door vrijwilligers. De buurtbus is een kleinere bus dan de gewone streekbus. Er mogen in een buurtbus maximaal acht reizigers plaats nemen. Bovendien is wettelijk bepaald dat er geen staanplaatsen zijn. Het gelimiteerde aantal zitplaatsen is vooral bedoeld om de veiligheid van de passagiers en de chauffeur te kunnen waarborgen.

Om de reis voor de passagiers zo comfortabel mogelijk te houden, zijn er door het vervoersbedrijf enkele 'spelregels' opgesteld. Zowel voor de passagier als de chauffeur is het prettig als iedereen zich aan deze spelregels houdt. De regels op een rij:


. de chauffeur kan aanwijzingen geven om de rit veilig en vlot te laten verlopen;
. de buurtbus stopt ook buiten de haltes, maar alleen daar waar het veilig is;
. de buurtbus wijkt niet af van de vaste route;
. er mogen niet meer dan acht reizigers in de bus, er zijn geen staanplaatsen;
. is de bus vol, kan men op de volgende bus wachten;
. als de bus regelmatig vol is, zorgt het vervoersbedrijf zo snel mogelijk voor een extra bus;
. passagiers worden geacht rekening te houden met hun medepassagiers. Lawaai en luidruchtig bellen zijn vooral in een kleine ruimte erg hinderlijk;
. voor vragen en hulp (bv. bij in- of uitstappen) is de chauffeur de reizigers graag van dienst. De vrijwillige Buurtbuschauffeurs in Brabant doen een persoonlijk beroep op iedere reiziger om zich aan bovenstaande regels te houden.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie (gegevens

Ingezonden persbericht