Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ONTDEK TURKIJE PER OER-HOLLANDSE FIETS MET CORENDON

Mountainbikevakanties rondom baai Finike voor pro's en beginners

Lijnden, november 2009 - De Turkse Rivièra ontdekken op een oer-Hollandse manier in een aangenaam klimaat? Deze winter biedt Corendon in samenwerking met Bikefun Holidays begeleide mountainbikevakanties aan rondom de vrijwel onontdekte baai van Finike. Deze fietsvakanties zijn boekbaar vanaf ¤599 op basis van een achtdaags all-inclusive verblijf in het 5* hotel Presa di Finica. Dagelijks zijn er mountainbikeroutes voor zowel beginners als pro's langs de adembenemende Turkse kust, citrusplantages en historische highlights zoals Myra (Sinterklaas). Wielrenicoon Jose de Cauwer voorziet deelnemers van deskundig advies over training en voeding. Vakantiegangers vliegen naar Antalya vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel.

Onontdekte mountainbikebestemming

Turkije is nog onontdekt als mountainbikebestemming. Jaarlijks bezoeken veel vakantiegangers de Turkse kustplaatsen, maar laten daarbij het Turkse binnenland en de pittoreske badplaatsen langs de kust achterwege. De fiets is een ideaal vervoersmiddel om dit te ontdekken én te ervaren. Finike is een typisch Turks badplaatsje met slechts 10.000 inwoners gelegen op 100 kilometer van de stad Antalya. Op 4 kilometer van Finike ligt het Presa di Finica Resort, omringd door citrusplantages en het strand op 100 meter loopafstand. Mountainbikeliefhebbers verblijven in dit luxe 5*hotel en ontdekken door de dagelijkse mountainbiketochten de landschappen van de Turkse Rivièra en de oudheidkundige plaatsen van het gebied.

Deskundigheid ter plekke

Bekend wielrencommentator en ex-wielerbondscaoch Jose de Cauwer, is betrokken bij deze mountainbikereizen en geeft ter plekke deskundig advies over training en voeding. Voor zowel beginners als ervaren bikers zijn er dagelijks tochten van respectievelijk 40 à 50 km en 70 à 100 km, met rustdagen op woensdag en in het weekend. De tochten worden professioneel begeleid door gidsen die tips geven om de rijtechniek te verbeteren en de beste trails vinden. Ook is er een volgmotor met sportdranken en reservemateriaal. De nieuwste modellen mountainbikes worden na afloop zorgvuldig gecontroleerd en gereinigd. Na een dag biken biedt Presa Di Finica ontspanning voor de vermoeide spieren in het Turkse bad, de jacuzzi of sauna. Liefhebbers kunnen 's avonds wielerdocumentaires, sportcabaret en belangrijke wielerwedstrijden bekijken.

Betaalbaar biken

Corendon en Bikefun Holidays bieden fietsvakanties vanuit de Turkse badplaats Finike aan vanaf 8 dagen. Prijzen voor een achtdaagse mountainbikevakantie zijn vanaf ¤599 op basis van een tweepersoonskamer en all-inclusive verblijf in het Presa di Finica. Deelnemers ontvangen een speciaal Bikefun pakket met wielertrui en wielerbroek, bidon en rugzak. Voor wie gehecht is aan zijn eigen fiets, is het mogelijk om de eigen fiets te transporteren. Voor clubs en groepen zijn er speciale kortingen.

Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Onder de Corendon Holding vallen GoMundo, BBI, STIP Reizen, Corendon Estate en Corendon International(Corendon Vliegvakanties, Corendon Golf, Corendon Unique, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen). Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden. Zie ook www.corendon.nl voor informatie en het boeken van vakanties en voor het boeken van vluchten www.corendon.com.