Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Elektronicaketen gaat exclusieve samenwerking aan met Libris en Blz.

Dixons speelt in op groeispurt digitaal lezen

's-Hertogenbosch, 12 november 2009

Dixons speelt in op de groeiende populariteit van digitaal lezen met behulp van een e-reader. Al ruim een jaar biedt Dixons de e-reader aan. Dat aanbod wordt nu via www.dixons.nl/ebooks uitgebreid met een groot assortiment e-books. Deze uitbreiding sluit aan bij het nieuwe motto: 'Haal eruit wat erin zit'. Daarmee wil Dixons aan klanten laten zien welke mogelijkheden de producten van Dixons nog meer te bieden hebben. Hierbij staan kwaliteit en service centraal. In datzelfde kader is Dixons een samenwerking aangegaan met boekhandelketens Libris en Blz. en bestaat het assortiment e-books daarom al uit duizenden titels.

Het online aanbieden van zowel e-readers als de e-books sluit naadloos aan op het pad dat de elektronicaketen heeft uitgestippeld om meer dan ooit de nadruk te leggen op de gebruikersmogelijkheden en -voordelen van (online)producten. De e-reader is een typische exponent van het assortiment dat onder het motto 'Haal eruit wat erin zit' bij Dixons verkrijgbaar is.

Uitkomst voor boekenverslinders
De doorbraak van het lezen van e-books is een onmiskenbaar gevolg van het feit dat het leesgedrag van de consument verandert. Het lezen van e-books met de door Dixons aangeboden e-reader is een uitkomst voor wie het liefst een complete bibliotheek meeneemt. Boekenverslinders kunnen hun vuistdikke romans dus voorlopig in de boekenkast laten staan.

Kenmerkende eigenschappen e-reader
Het handzame gadget heeft een intern geheugen dat al genoeg is om honderden e-books op te slaan, die via www.dixons.nl/ebooks eenvoudig zijn te downloaden. Desgewenst kan het geheugen met geheugenkaartjes verder aangevuld worden. De e-reader is bovendien zo licht als een veertje. Dankzij de e-inktechniek is lezen in de zon ook geen probleem. De accu gaat ongeveer 7000 bladzijden mee zonder tussentijds opladen. Met de e-reader is het ook mogelijk om muziek te beluisteren of afbeeldingen te bekijken.

Dixons biedt op dit moment verschillende soorten e-readers aan, waaronder BeBook, Irex, iRiver en Bookeen.

Dixons
Dixons is de grootste keten van Nederland waar consumenten terechtkunnen voor het nieuwste op het gebied van persoonlijke elektronica. Onder het motto 'Haal eruit wat erin zit' helpt Dixons zijn klanten het maximale uit hun aankoop te halen. Deskundigheid, service en klantvriendelijkheid staan centraal in het beleid. Het assortiment bestaat uit A-merken en wordt aangeboden in 170 filialen en op www.dixons.nl.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Brand Manager Dixons, Leonore van de Ven, telefoonnummer (073) 646 07 00.