Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Snoepgoed. Poets goed!

PoetsPiet beschermt kindertanden

Utrecht, 12 november 2009 - Sinterklaas heeft een nieuwe Piet aangesteld: de PoetsPiet. De taak van deze Piet is om kinderen te vertellen hoe zij hun tanden zo goed mogelijk tegen cariës kunnen beschermen. Sinterklaas is namelijk bang dat kinderen gaatjes krijgen van alle pepernoten en chocoladeletters. Een leger van PoetsPieten is onder andere zaterdag 14 november aanwezig bij de intocht van Sinterklaas in Schiedam, gekleed in een rood, wit en blauw pak, waar zij tienduizenden tandenborstels uitdelen.

PoetsPiet heeft een heel belangrijke taak. Veel kinderen weten namelijk niet dat het aantal snoepmomenten belangrijker is bij het voorkomen van gaatjes dan de hoeveelheid snoep. Elk half uur een pepernoot snoepen is dus slechter voor je tanden dan maar een keer een hele hand vol eten! Ook legt PoetsPiet uit waarom je 2 x per dag 2 minuten je tanden moet poetsen met een fluoridetandpasta en dat het goed is je tandenborstel regelmatig te vervangen.

De missie van PoetsPiet is zo veel mogelijk gaatjes te voorkomen bij kinderen in heel het land. Daarom bezoekt hij de komende maand ook kinderen op basisscholen. Hij probeert kinderen bewust te maken van hun eigen invloed op een goede mondgezondheid.

De scholentoer is onderdeel van 'Hou je mond gezond!', een lesproject over mondgezondheid van het Ivoren Kruis, de Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der tandheelkunde (NMT) en Kies voor Gaaf!, een collectief van tandartsen en mondhygiënisten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Aquafresh.

Het initiatief
Sint heeft Aquafresh gevraagd het initiatief PoetsPieten te ondersteunen. Hij begrijpt dat december de maand van het snoepgoed is, maar hij wil ook een signaal geven dat als je snoept, je goed moet poetsen. Daarom steunt Aquafresh de Sint en stelt tienduizenden tandenborstels beschikbaar.

Aquafresh is sinds 1975 op de Nederlandse markt en is bekend vanwege haar 3-voudige Bescherming gesymboliseerd door de 3 kleuren, rood, wit en blauw. Deze kleuren staan voor gezond tandvlees, sterke tanden en frisse adem. Aquafresh is een innovatief tandpastamerk dat vooraan staat in ontwikkeling. Een gezonde mond vraagt om verzorging en betrouwbaarheid, de elementen van een tandpasta voor het hele gezin.

//// Einde persbericht////



Ingezonden persbericht