NOVA

12-11-2009
Tips voor zelfdoding op internet: doen of laten?
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) lanceert vandaag een website die tips geeft over het gebruik van medicatie ten behoeve van zelfdoding. De website is een van de eerste sites in de wereld die in detail methodes voor zelfdoding beschrijft.

In de studio debatteren Petra de Jong, directeur van de NVVE, en psychiater Jan Mokkenstorm, oprichter van de website 113online, een site waarmee hij juist probeert mensen van hun doodswens af te helpen.

Honden verjagen ganzen
Jaarlijks overwinteren ongeveer twee miljoen ganzen in Nederland. Dat levert vaak grote schade aan landbouwgronden en natuurgebieden op. Veel van de vogels strijken neer in Friesland. Honden gaan nu, bij wijze van proef, overwinterende ganzen verjagen uit gebieden waar zij ongewenst zijn. NOVA gaat op onderzoek in Friesland.

Eindelijk AOW-debat voor oppositie
Het debat stond vorige week donderdag al gepland, maar toen waren Balkenende en Bos niet bereid naar de Kamer te komen, maar vandaag krijgt de oppositie dan eindelijk de kans om de regering aan de tand te voelen over de manier waarop de AOW-leeftijd verhoogd wordt van 65 naar 67 jaar.

En die kans nemen ze. In de loop van de dag werd al duidelijk dat de verhoging van de AOW-leeftijd de verhoudingen in de Tweede Kamer behoorlijk op scherp zet. NOVA doet verslag vanuit Den Haag. Lees meer...

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)