Gemeente Capelle a/d IJssel

College bespaart op afvalstoffenheffing
Geld terug naar Capellenaren

De gemeente bespaart ¤ 878.500, - met de nieuwe aanbesteding voor het inzamelen van huisvuil, GFT, grofvuil, glas en papier. Ook Capellenaren hebben baat bij dit financiële voordeel: de afvalstoffenheffing wordt komend jaar niet verhoogd, maar verlaagd met gemiddeld ¤ 19,- per huishouden. Dat besloot het college van burgemeester en wethouder dinsdag 10 november. Het college maakt hierbij de kanttekening dat het serviceniveau van de afvalinzameling gelijk blijft. Het nieuwe afvalcontract loopt vier jaar en gaat in op 1 januari 2010.

Behalve een gunstige prijs is ook rekening gehouden met milieuaspecten. Zo wordt met vuilnisauto's ingezameld die het minst milieubelastend zijn. Ook de locatie voor inzameling speelde een rol: deze moest in of dichtbij de gemeentegrens zijn.

Na 10 jaar afvalinzameling via de NV MAC was het tijd om deze dienst opnieuw aan te besteden. Daarom werd de inzameling Europees aanbesteed. De aanbesteding is gewonnen door drie partijen: van Gansewinkel Nederland BV zamelt het huisvuil, GFT en grofvuil in, Sita zorgt voor de inzameling van het papier en Reijm Nieuwerkerk BV haalt het glas op. Het vuil wordt op deze manier ingezameld als eerdere jaren, maar het is wel mogelijk dat de dag waarop het wordt opgehaald wijzigt. Hierover worden Capellenaren geïnformeerd met de nieuwe afvalkalender die binnenkort huis aan huis wordt verspreid.

Behalve de inzameling van afval in de Capelse wijken is ook de in augustus nieuw geopende milieustraat operationeel. Hier kunnen Capellenaren zes dagen per week al hun afval gratis afleveren.

Noot voor de redactie,