Ingezonden persbericht


Persbericht
Nederland kiest voor natuurlijke manier van pijnbestrijding

Amsterdam, 12 november - Meer dan een kwart van de Nederlanders geeft aan wekelijks rug- of gewrichtspijn te hebben. Top drie oorzaken is ouderdom (51,6%), sport (47,4%) en klussen (32,2%). Daarbij geeft meer dan de helft van pijnvoelend Nederland aan bij spier- en gewrichtspijn voor rust te kiezen (51,6%) of heil te zoeken bij middelen die warmte uitstralen (32,2%). Dit blijkt uit een onderzoek1 naar de status van spier- en gewrichtspijnen bij Nederlanders door ThermaCare, expert op het gebied van pijnverlichting met warmte.

Warm alternatief voor pijnverlichting
Ruim 55,5% van de Nederlanders geeft aan pijnklachten op een natuurlijke manier op te willen lossen1. Guy van der Reijden van CoachGuy, Personal Trainer van topsporters en vele BN'ers, zoals onder andere Lieke van Lexmond: "Het is inderdaad mogelijk om pijn op een natuurlijke manier over te laten gaan. Van oudsher wordt warmte al gebruikt als een natuurlijke remedie tegen pijn en het verminderen van stijfheid van spieren. Het heeft een verlichtende werking, doordat warmte de bloedcirculatie op een pijnplek verhoogt. Juist door deze verhoogde circulatie worden afvalstoffen eerder afgevoerd. Het is dus zeer verstandig om pijn te verlichten met langdurige warmte, maar houdt daarbij ook altijd in de gaten wat de oorzaken zijn van deze pijn."

Hittepit ergernissen
Bijna een derde van de Nederlanders gebruikt warmte voor pijnbestrijding van spieren en gewrichten1. De eeuwig verschuivende kersenpit, die snel afkoelt en eigenlijk alleen thuis stilzittend op de bank gebruikt wordt, is voor velen niet afdoende. Zeker als je op een comfortabele en snelle manier van je spier- of gewrichtspijn af wilt.

Doeltreffend en onzichtbaar
ThermaCare komt daarom nu met zelfverwarmende kompressen, die zorgen voor een doeltreffende pijnverlichting. Door de langdurige werking van zeker 8 uur, de kompressen voor de nek, schouder en pols leveren zelfs tot 12 uur warmte, wordt de pijn op doeltreffende wijze verlicht. De warmte-elementen leveren een constante therapeutische warmte, die diep doordringt in de spieren, waardoor deze ontspannen en dus bewegen makkelijker wordt. Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de pijn wordt verlicht. Niet alleen thuis maar ook buiten het huis geeft ThermaCare pijnverlichting want de kompressen zijn geschikt om onder de kleding te dragen en dus onzichtbaar voor de buitenwereld. ThermaCare laat je weer op een manier bewegen, een fijn gevoel.

Rug- en spierpijnvrij - tips
Om pijnvrij te kunnen bewegen geeft Guy een vijftal tips:


1. Zorg voor een sterk en fit lichaam. Sport zeker één keer per week.


2. Werk je veel zittend? Versterk rug en buikspieren om klachten te voorkomen.


3. Zorg voor goede nachtrust. Herstel van spierpijnklachten gaat 5 keer sneller tijdens slaap.


4. Gebruik warmte, dit verhoogt de bloedcirculatie, waardoor het herstel versnelt.


5. Drink voldoende water, eet gezond en gevarieerd.

Bijlage:
Top 5 - Wat doet Nederland om spier- en/of gewrichtspijnen te verlichten?


1
Rust nemen
51,6%

2
Pijnstillers slikken
47,4%

3
Gebruik warmte of middelen die warmte uitstralen
32,2%

4
Gebruik van zalven en/of gels
25,5%

5
Niets
15,8%

Over ThermaCare
ThermaCare is expert op het gebied van pijnverlichting met warmte. ThermaCare zelfverwarmende kompressen is een merk van Wyeth Consumer Healthcare C.V. Meer informatie over ThermaCare is te vinden op www.thermacare.nl

Over Wyeth
Wyeth Consumer Healthcare is een toonaangevende producent van zelfzorggeneesmiddelen, medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten met A- merken als Advil, Centrum en ThermaCare en maakt onderdeel uit van Wyeth. Wyeth is nu onderdeel van Pfizer Inc. De samenvoeging van de Nederlandse Wyeth en Pfizer organisaties zal nog enige tijd vergen en hangt af van lokale wet- en regelgeving. Voor meer informatie, zie www.pfizer.com .


1 Onderzoek ThermaCare naar de status van spier- en gewrichtspijnen bij Nederlanders, oktober 2009. Het Onderzoek is uitgevoerd door PanelWizard conform de richtlijnen ISO20252.

# # #

**