RSW winnaar Logistica Awards Publicatiedatum: 12-11-2009

De MLS-spider, het geautomatiseerd modulair grijpersysteem van de firma RSW, is de winnaar van de Logistica Awards. Juryvoorzitter Frits Blessing sprak tijdens de feestelijke bijeenkomst woensdag 11 november op Logistica van een "uitstekend voorbeeld van innovatie op het gebied van intern transport en opslag."


De MLS-Spider stapelt orders van conveyable goods met uiteenlopende vormen, maten en verpakkingen op pallets en rolcontainers. Door middel van Intelligent Palletizing Software wordt in korte tijd het juiste stapelpatroon berekend.

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
RSW-directeur Marcel van Schijndel zal de prijs van 10.000 Euro die hem werd toegekend gebruiken om de MLS-Spider verder te ontwikkelen."De spider is uniek vanwege de flexibele modulaire opbouw. Door het eenvoudige systeem aan de achterkant is de machine gemakkelijk te implementeren. Dit maakt de spider erg gebruiksvriendelijk. Binnen twee seconden weet je hoe het werkt!"

Breed inzetbaar
Van Schijndel heeft de Spider niet in zijn eentje ontwikkeld. "We hebben samengewerkt met 35 partners, waaronder Nedac Sorbo en Motion Control Automation (MCA)." Uiteindelijk is er twee jaar aan het product gewerkt. Van Schijndel: "Het automatiseren van order picken is op zich niet nieuw, maar door het modulaire grijpsysteem is de spider veel breder toepasbaar dan andere systemen. Je kan het zowel grootschalig als kleinschalig inzetten."

Belangstelling uit het buitenland
Het innovatieve ontwerp van het oer-Hollandse bedrijf is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de eerste dagen op Logistica stonden soms wel 70 belangstellenden in de stand en de gangpaden. "Er is veel belangstelling vanuit andere landen, waaronder Australië en Zuid-Afrika. Dat bewijst dat we toch iets goeds hebben gedaan."

TEUN BV wint publieksprijs
Het publiek kon dit jaar ook weer stemmen op haar eigen favoriet via de website van Logistica. De firma TEUN BV kreeg met het automatisch laad- en lossysteem PIQR de meeste voorkeursstemmen. Aan de publieksprijs is geen geldbedrag gekoppeld.


Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions