Ingezonden persbericht


David Hockney opent Nottingham Contemporary

Amsterdam, 12 november 2009 - Met een unieke tentoonstelling van meer dan 60 werken van David Hockney opent dit weekeinde het nieuwe Nottingham Contemporary zijn deuren. De expositie geeft een overzicht van Hockney's werk tussen 1960 en 1968 met werken uit nationale en internationale collecties. Het is voor het eerst sinds 1970 dat de vroege werken van Engelands bekendste vertegenwoordiger van de popart, waaronder het iconische schilderij A Bigger Splash zijn samengebracht.

Nottingham Contemporary is een nieuw centrum voor hedendaagse kunst in de Engelse East Midlands. Het is een van de grootste in het Verenigd Koninkrijk, met vier zalen verdeeld over 3.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, een auditorium, studiecentrum, filmzaal, café en winkel. Het museum verwacht een belangrijke (internationale) rol te gaan spelen als centrum voor hedendaagse kunst. Tate groep directeur Sir Nicholas Serota wil samenwerken met het Nottingham Contemporary, waardoor het werken kan lenen uit de Tate collectie.

Het gebouw is ontworpen door het vermaarde Londense architectenbureau Caruso St John, geïnspireerd op de pakhuizen van het omringende Lace Market gebied. Het centrum van de kantindustrie waarmee de stad in de 19e eeuw groot werd. Het gebouw lijkt van buiten kleiner dan het is omdat een deel is verzonken in de zandstenen rots, waar ooit de eerste inwoners van Nottingham woonden in grotten. Als eerbetoon aan de kantindustrie is het zichtbare deel van het gebouw van zwart gemarmerd beton, mat goud aluminium en golvende groene panellen bekleed met een subtiel kantpatroon.

De tentoonstelling "1960­1968: A Marriage of Styles" van David Hockney loopt van zaterdag 14 november 2009 t/m zondag 24 januari 2010. Nottingham Contemporary is alle dagen geopend behalve maandag, toegang is gratis. Meer informatie: http://www.nottinghamcontemporary.org/

Goed bereikbaar

Een weekendje Nottingham in de East Midlands is zeer aantrekkelijk door de lage koers van het Britse pond. Informatie over accommodatie, eten en drinken en bezienswaardigheden vindt u op www.discovereastmidlands.nl. U kunt online boeken.

Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport bij Nottingham kost vanaf ¤145,- (inclusief alle toeslagen). Vanuit Rotterdam vaart P&O Ferries elke avond/nacht naar Hull. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf ¤278,-.

()

The East Midlands bestaat uit zes graafschappen: Derbyshire (waaronder het Peak District), Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire en Rutland (Engeland's kleinste county).

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht