Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Promotors veilige publieke taak krijgen pluim van minister Ter Horst

12 november 2009

De Veilige Publieke Taak heeft op Hyves enkele enthousiaste promotors. Via hun sites verwerven zij steun voor tegengaan van geweld tegen mensen met een publieke taak. De sites zijn: `stop het geweld tegen dienstverleners', `stop het geweld tegen zorghulpverleners', `hart voor hulpverleners', `stop geweld tegen werknemers in het openbaar vervoer', `respect voor de hulpverleners in ons land' en `ziekvangeweldtegen de politie'.

Minister Ter Horst en de superpromotors

Minister Ter Horst heeft de promotors vandaag ontvangen in haar werkkamer en haar waardering uitgesproken voor hun grote inzet. Een van de aanwezigen, Duco Hoogland van www.ziekvangeweldtegendepolitie.nl (extern) bood de minister een petitie aan in de vorm van een voetbal, met de tekst "De bal ligt bij iedereen".

Op zijn website heeft hij inmiddels ruim 4800 handtekeningen verzameld van mensen die onderstaande tekst ondersteunen:

Ik ben ziek van geweld tegen de politie. De mannen en vrouwen die onze vrijheid verdedigen en veiligheid garanderen moeten gewoon hun werk kunnen doen. Het is te zot voor woorden dat mafkezen de politie intimideren, bedreigen en bevechten. Ik ben er ziek van. Jij ook? Teken dan de petitie!