Ongekend succes met een oranje tintje


SNEEK, 20091106 -- Veertien maanden na de perspresentatie van het boek `Krijg ik nog een zoen van je?' van de blinde auteur Cees Smit zijn er meer dan 7.000 exemplaren verkocht. Een ongekend resultaat. Een succes waarmee Cees Smit onder meer één van zijn doelen wil bereiken: alle vrijwilligers van de hospices en thuiszorgorganisaties die in de terminale zorg belangeloos werkzaam zijn - en dat zijn er ruim 7.700 - zijn boek via vele grote en kleine sponsors cadeau doen. De auteur draagt bovendien al zijn royalty's en winstpremies over aan de landelijke stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) te Bunnik.

Op 7 september vorig jaar heeft loco-burgemeester Harm Jansen van Utrecht het startschot gegeven voor deze inmiddels succesvolle actie. En nu zijn er al meer dan 7000 exemplaren verkocht. Het boek is deze maand toe aan zijn vierde druk.

Een hospice is zelden een omgeving waarin een verhaal gesitueerd wordt. Een liefdesverhaal nog wel. `Krijg ik nog een zoen van je?' verweeft op een bijzondere en integere manier de wereld van een hospice en hun vrijwilligers met het verhaal van Mendy en David. Cees Smit heeft in de afgelopen veertien maanden wekelijks reacties gekregen op zijn debuut roman, zonder uitzondering positief, vol herkenning en waardering.

Met de opbrengst van `Krijg ik nog een zoen van je?' (per 1 november ruim ¤ 18.000) worden meerdere doelen gesteund. Heel bijzonder is dat door verkoop van het boek o.a. de toneelopvoering van de `Afscheidsmonologen', geschreven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de VPTZ, wordt gesponsord. Bij de première op 12 november aanstaande zal koningin Beatrix aanwezig zijn. Ook Cees Smit is met zijn vrouw Els een van de eregasten. Natuurlijk heeft de koningin een exemplaar van zijn boek gekregen!

Cees Smit gelooft in zijn actie. Door persoonlijke omstandigheden is hij in aanraking gekomen met het fenomeen hospice. Dat heeft hem diep geraakt en het is de drijfveer geweest voor het schrijven van deze roman. Hij heeft grote waardering voor de inzet van al die vrijwilligers en hoopt dat hospices door zijn boek in het hele land meer bekendheid krijgen en dat de vrijwilligers daarvan profiteren.

Meer informatie: www.krijgiknogeenzoenvanje.nl