Ingezonden persbericht

Persbericht 7 november 2009

Boek over de historie van de Juliana Toren

Op donderdag 12 november verschijnt het boek Juliana Toren, terug in de tijd, 1910-1970. Het boek laat de historische ontwikkeling zien van de in 1910 gebouwde Juliana Toren, later aangevuld met de attracties van het Prins Bernhard Dal, in de eerste 60 jaar van de vorige eeuw. Juist die periode is boeiend omdat de Juliana Toren roerige tijden heeft meegemaakt en veel speeltoestellen of bezienswaardigheden inmiddels verdwenen of aangepast zijn. Voor de lezer is het interessant, vermakelijk en soms ontroerend om te lezen en op de foto's te zien hoe zijn ouders, grootouders en misschien hijzelf de tijd doorbrachten in het pretpark van toen.

Frits Morhée, geboren en getogen in Apeldoorn, besloot een aantal jaren geleden een boek te maken over de Juliana Toren. Vanuit zijn belangstelling voor archieven en oude ansichtkaarten kwam hij veel informatie over de Juliana Toren tegen. De Juliana Toren was niet alleen van belang voor de gemeente Apeldoorn en de Apeldoorners maar bleek ook landelijk bekend te zijn. Hoeveel schoolreisjes of bedrijfsuitjes hadden niet als bestemming de Juliana Toren? Ook de ansichtkaarten die in dit boek zijn opgenomen, getuigen hiervan.

Hoe is de Juliana Toren de oorlog doorgekomen en hoe is de samensmelting met het Prins Bernhard Dal tot stand gekomen en waar lag het Prins Bernhard Dal eigenlijk? In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op de ontwikkeling van beide pretparken en worden de antwoorden op deze en nog vele andere vragen gegeven.Veel foto's zijn geplaatst zonder te kunnen achterhalen wie er op afgebeeld staan. Misschien worden ouders, grootouders of andere familieleden herkend.

De presentatie van het boek zal plaatsvinden op het makelaarskantoor van Reinders. De heer Frits Reinders ontvangt het eerste exemplaar omdat hij de historie van Apeldoorn een warm hart toedraagt en historisch materiaal uit zijn privé-archief voor het boek beschikbaar heeft gesteld.

De verkoopprijs van het boek Juliana Toren, terug in de tijd is ¤14,95.

Verkooppunten zijn: Nawijn en Polak, diverse Primerawinkels, Westra Boek & Kantoorwinkels, de Graaf aan de Koninginnelaan, Reinders Makelaars, diverse Brunawinkels en De Boekelier.

PRESENTATIE VAN HET BOEK:

JULIANA TOREN, TERUG IN DE TIJD, 1910 - 1970

DONDERDAG 12 NOVEMBER 2009 OM 11.00 UUR

BIJ: REINDERS MAKELAARS Arnhemseweg 261, 7333 NB Apeldoorn

Info: f.morhee@upcmail.nl

055 5219431 (na 18.00 uur)