FNV Sport

Wil jij mee denken over je eigen toekomst?

Werknemers- en werkgeversorganisaties hebben zich in een werkgroep georganiseerd om tot voorstellen over een levensfasegerichte cao te komen. Deze voorstellen zullen worden ingebracht tijdens het volgende cao overleg van de cao Sport.

Tijdens bijeenkomsten van de werkgroep Levensfasegerichte CAO is het gehele HR-beleid besproken en vanuit het perspectief van levensfasen bekeken. De bijeenkomsten zijn erg interessant en productief verlopen. Gekeken is naar kansen, oplossingen en mogelijkheden op gebieden als werktijden, pensioenen, telewerken/thuis werken, mobiliteit en persoonlijke ontwikkelingen. Hierbij kan gedacht worden aan doorwerken na je 65e, minder werken voor je 65e, verlofdagen, een persoonlijk ontwikkelbudget, de thuiswerkplek en de levensloopregeling.

Uiteraard is er ook gekeken naar de huidige
regelingen en modellen die reeds op de verschillende onderwerpen bestaan.
Het is belangrijk dat de voorstellen aansluiten bij de wensen en behoeften van het werkveld. Om die reden worden voor werkgevers en werknemers twee klankbordgroepbijeenkomsten georganiseerd, waarvan de eerste inmiddels achter de rug is. De reactie van de klankbordgroep was
overwegend positief, met name wat betreft de mogelijkheden die de voorstellen lijken te bieden. De werkgroep is zeer content met de bijdrage en input van de klankbordgroep. We zijn ook erg benieuwd naar de resultaten van de tweede bijeenkomst. Deze zal plaatsvinden op donderdag 13 november in het kantoor van PGGM in Zeist (Utrechtseweg 25). De bijeenkomst start om 13.00 uur, waarbij voor een broodjesmaaltijd wordt gezorgd.

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe deelnemers voor de tweede bijeenkomst van de klankbordgroep. Je kunt je voor 3 november aanmelden via info@fnvsport.