Gemeente Wieringen

Mantelzorger in de bloemetjes gezet



In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland organiseert Wonen Plus Welzijn op vrijdag 13 november a.s. de Mantelzorgdag. Doelstelling van deze dag is mantelzorgers bereiken, mantelzorgers de weg wijzen naar ondersteuning, (h)erkenning van mantelzorgers en het verbeteren van ondersteuning. Daarnaast worden mantelzorgers op deze dag in het zonnetje gezet.

Op deze dag zal er bij Deka Markt in Hippolytushoef (van 10.00 - 12.30 uur) een informatiekraam worden neergezet, waarbij aan voorbijgangers actief gevraagd zal worden of zij mantelzorger zijn of wellicht in hun omgeving mantelzorgers kennen. Indien het laatste het geval is, kan - na opgave van de adresgegevens van de betreffende mantelzorger - een bloemetje voor de mantelzorger worden meegenomen. Als de voorbijganger zelf ook mantelzorger is of zich ter plaatse als mantelzorger aanmeldt, kan er ook een bloemetje worden meegenomen.

Ieder adres of nieuwe aanmelding is een bloemetje waard!

Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met:

Wonen Plus Welzijn  info@wonenpluswelzijn.nl

Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland  steunpuntmantelzorg-kvnh@omring.nl

Â

Wonen Plus Welzijn organiseert in samenwerking met de gemeente Wieringen en Wieringermeer een ondersteuningsgroep in het Lelypark in Wieringerwerf om mantelzorgers in de gelegenheid te stellen aandacht te hebben voor wat zij ervaren in de mantelzorgsituatie. De ondersteuningsgroep dit jaar plaats op donderdagochtend 19 november en donderdagochtend 17 december. Voor opgave en meer informatie over deze ondersteuningsgroep kunt u zich wenden tot het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn telnr. 0227-591570.

Â