Gemeente Noordenveld

bij bedrijven in Veenhuizen

Burgemeester op bezoek bij bedrijven in Veenhuizen

Gepubliceerd op: 10 november 2009

Op vrijdag 13 november gaat burgemeester Hans van der Laan op bezoek bij een drietal bedrijven in Veenhuizen. Om 9 uur start hij bij Rugkliniek Iprenburg, waar hij ontvangen wordt door de heer en mevrouw Iprenburg. De kliniek is gevestigd aan de Hospitaallaan 10, in het voormalig Hospitaal. Sinds augustus dit jaar behandelt het team van 9 medewerkers patiënten uit het hele land met een rughernia. Ook komen er patiënten uit het buitenland. In Nederland is de rugkliniek de enige gespecialiseerde kliniek met veel ervaring die in dagbehandeling en onder locale verdoving patiënten door middel van een endoscopische transforaminale techniek opereert. Door een opening in de zij van 8 mm wordt de hernia verwijderd.

Rond 10 uur ontvangt de familie De Jong aan de Haulerweg 1 Hans van der Laan. Het echtpaar heeft een moderne melkveehouderij met 120 melkkoeien. Het boerenbedrijf valt onder een bedrijfstak die erg in beweging is. In de toekomst wil De Jong graag gebruik maken van de mogelijkheid tot schaalvergroting. Dit betekent uiteindelijk dat de kosten per liter melk dalen.

Tegen 11 uur gaat burgemeester Van der Laan nog langs bij Muziekinstituut Veenhuizen aan de Hoofdweg 156, waar hij wordt ontvangen door de heren Van der Hoek en Sierksma. Onder de paraplu van het muziekinstituut Veenhuizen bevinden zich twee bedrijven: Boeijenga Muziek en Gobelin Music Publications. Beide bedrijven geven bladmuziek uit. Boeijenga Muziek is de uitgeverij van piano en kerkorgelmuziek. Gobelin verzorgt wereldwijd bladmuziek voor blaasinstrumenten. De activiteiten lopen voor 99% via internet.
Binnenkort komt ook de website http://www.gevangeninmuziek.nl/ online. Onder deze noemer horen ook de activiteiten van het muziekinstituut op het gebied van cultuur en het verzorgen van evenementen. Een voorbeeld hiervan zijn de concerten die gehouden worden in de Koepelkerk.