Gemeente Appingedam

Kleur en Spelen in Appingedam; bollenactie door de schooljeugd

Wethouder Usmany en wethouder Manning planten op vrijdag 13 november vanaf 10.30 uur samen met leerlingen van de Triangel en de Iemekörf bloembollen bij het kruispunt Burg H. van Iddekingesingel/Beukenlaan.

Na de middag gaan de wethouders verder met het planten van bollen bij de Jan Nieuwenhuyzenschool, de Jan Ligthartschool en de Citer. Op deze locatie (Olingermeeden) wordt door de wethouders ook een voetbaldoel onthuld.

In de binnentuin van de Delta zijn voor de jongste leerlingen ook bollen geplant. Op deze manier kunnen ze bij de school volgen hoe de bollen groeien Verder hebben de leerlingen pakketjes bollen gemaakt, die alle deelnemers als beloning voor hun inspanningen mee naar huis krijgen.

De leerlingen worden bij het planten begeleid door medewerkers van de gemeente. De afdeling Wijkbeheer zorgt tevens voor de materialen en de veiligheid van de kinderen tijdens het planten.

In het kader van âkleur en spelen in Appingedamâ, heeft de gemeente besloten om door de jeugd uit Appingedam bollen te laten planten voor meer kleur in de stad. Daarom gaan de leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholende de stad in om gazons, grasvelden en groenstroken te voorzien van bloembollen. In het voorjaar is er dan een bloemenzee van narcissen te zien.

Om de jeugd ook te stimuleren om meer buiten te spelen, heeft de gemeente ook vier verplaatsbare doeltjes beschikbaar gesteld. Deze kunnen op verzoek geplaatst worden op een geschikt grasveld waar jeugd is die wil voetballen. Via het jeugd- en jongerenwerk van de ASWA wordt dit verder gerealiseerd. Op deze manier leveren doeltjes en gekleurde grasvelden volgend jaar een bijdrage leveren aan KLEUR EN SPELEN IN APPINGEDAMâ.

Gewijzigd op: 12-11-2009