Gemeente Assen


Persbericht

Assen, 12 november 2009

Een acht voor de TT Nacht

Bezoekers aan de TT Nacht waarderen het evenement dit jaar met een acht. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Assen heeft gehouden onder bezoekers. De sfeer en gezelligheid zijn voor de meeste bezoekers de reden om naar Assen te komen. Voor de volgende edities willen de bezoekers graag meer variatie in de muziek en dingen om te doen. De gemeente heeft de resultaten van het onderzoek en de gezamenlijke evaluatie besproken met horecaondernemers.

Het grootste deel van de bezoekers aan de TT Nacht komt uit Drenthe. Van hen is 40% afkomstig uit Assen. Bijna de helft van alle bezoekers heeft acht keer of vaker de TT nacht bezocht. De overgrote meerderheid van de ondervraagden komt naar de TT Nacht vanwege de sfeer en de gezelligheid. De bezoekers vinden dat de TT Nacht de afgelopen jaren is toegenomen. Ze doen een aantal suggesties voor verbeteringen. Deze gaan vooral over het muziekprogramma en de kwaliteit van de bands en optredens. Bezoekers willen bijvoorbeeld ook jazz en bluesoptreden. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het TT Festival.

De TT Nacht is van groot belang voor Assen. De 50.000 bezoekers geven gezamenlijk een bedrag uit van ruim 2,5 miljoen euro. Gasten van de TT campings geven gemiddeld ruim 90 euro per persoon uit. Daarnaast leveren de TT Nacht en de TT zelf veel publiciteit op voor de stad.

De gezamenlijke evaluatie van het TT Festival laat ook een positief beeld zien. Gemeente, politie en horeca komen tot de conclusie dat het aantal bezoekers op woensdag en donderdag toeneemt. De TT parade met de terugkeer van de motor in de stad is goed bevallen. De aangepaste regels voor horeca die gezamenlijk zijn vastgesteld hebben goed gewerkt. Over de organisatie is iedereen positief.
Er hebben zich tijdens het TT festival geen grote incidenten voorgedaan. Knelpunten deden zich met name voor met de locaties voor de podia. Zo is er in het centrum geen plaats voor een groot hoofdpodium. Verder zijn er op het gebied van verkeersveiligheid maatregelen om te voorkomen dat campinggasten de A28 oversteken.

pagina 1