Gemeente Zwolle

Eenheid Wijkzaken

Een stad wordt een prettige woon- en leefplek als het er veilig en schoon is, als mensen tevreden naast elkaar leven, er genoeg voorzieningen aanwezig zijn en de stad door veel groen wordt omgeven.

Beheer Openbare Ruimte

De afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) zorgt voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Zwolle. Daarbij moet u denken aan het beheer en onderhoud van wegen, parken, pleinen, bermen, banken, straatlantaarns, paden, noem maar op. Ook het gebruik van de openbare ruimte hoort daarbij. Denk dan aan regels die ervoor zorgen dat de reclame aan gebouwen (gevelreclame) er netjes uitziet of dat de viskraam op de goede plek staat (standplaatsenbeleid).

Leefbaarheid en Participatie

Natuurlijk kan en wil de gemeente niet alles wat in een wijk moet gebeuren zelfstandig bepalen. Daarom is participatie met u als burger erg belangrijk. Zo kunt u als bewoner altijd contact opnemen met de wijkmanager, naar een wijkplatform of informatiebijeenkomst (zie voor meer informatie de links onder 'Zie ook' onderaan deze pagina) komen en of inhaken op initiatieven zoals de wijkbudgetten waarbij u zelf een projectidee kunt indienen en uitvoeren.

Uitvoering

De uitvoerende werkzaamheden worden hoofdzakelijk door de afdeling Uitvoering gedaan, maar ook door externe bedrijven zoals afvalinzamelaar ROVA. De verschillende wijkteams verzorgen het onderhoud in de wijk, met name het groen. Ook houden zij zich bezig met specialistische onderhoud, zoals het beheer van de sportvelden, speelplaatsen en begraafplaatsen.

Bron: eenheid Wijkzaken
Datum van 12-11-2009 tot 11-05-2010