Sint Franciscus Gasthuis


* 10 nov 2009

Sint Franciscus Gasthuis krijgt nieuwe MRI scans

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft op vrijdag 6 november 2009 een nieuwe MRI scan gekregen. De scan van 5.500 kilogram moest met een kraan over een gedeelte van het gebouw worden gehesen en werd door het dak van het ziekenhuis op zijn plek gezet. In januari 2010 wordt een tweede nieuwe MRI scan geleverd. Deze scans hebben betere onderzoeksmogelijkheden dan de huidige scan en er kunnen meer patiënten mee worden geholpen. De nieuwe MRI scan is vanaf 1 december 2009 operationeel.

Uitbreiding onderzoeken

De afdeling Radiologie, onderdeel van Diagnostisch Centrum SFG Rotterdam, voert jaarlijks ongeveer 5.000 MRI onderzoeken uit. Met de komst van de twee nieuwe scans kan dit met 40 tot 50% worden uitgebreid. Daarnaast wordt tijd vrijgemaakt om met de nieuwe scanners uitgebreider onderzoek te verrichten. Met de komst van de MRI scans kunnen meer patiënten worden geholpen en wachtlijsten worden teruggebracht.

Krachtigere magneet

De nieuwe scanners zijn uitgerust met een krachtigere magneet dan de huidige scan, waardoor er meer verschillende onderzoeken kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan een betere service worden verleend aan patiënten en huisartsen.

MRI scan

MRI betekent Magnetic Resonance Imaging. Door middel van een magnetisch veld wordt met de scan afbeeldingen gemaakt van verschillende delen van het lichaam, zoals de buik of de hersenen. Een MRI scan maakt geen gebruik van röntgenstraling en is dus minder schadelijk voor het lichaam.

Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam