CDA afdeling Gelderland


Gelderland gaat voor aanleg van Rondweg Zeddam

---

Op woensdag 11 november 2009 hebben Provinciale Staten ingestemd met een motie die het CDA samen met andere partijen heeft ingediend, waardoor het mogelijk wordt om op termijn de Rondweg Zeddam, de ontbrekende schakel aan te leggen.

Op initiatief van de CDA Statenfractie is de motie, met grote meerderheid in de Staten, gisteren aangenomen.

De gemeente Montferland is samen met de regiogemeenten en de provincie Gelderland bezig met de planvoorbereiding inzake de doortrekking van de N316 in zuidelijke richting. Uit voorlopige conclusies van de studie blijkt, dat de aanleg een grote bijdrage levert aan bereikbaarheid en leefbaarheid binnen deze regio. De aanleg van de ontbrekende schakel een grote bijdrage levert aan de versterking van de economische structuur in het gebied, met name op de as Doetinchem â âs Heerenberg â Emmerich.

Met deze argumenten is aan Gedeputeerde Staten gevraagd om bij de voorjaarnota 2010 met plannen te komen, die de aanleg van de rondweg Zeddam met provinciale bijdrage mogelijk maakt, vanaf het moment, dat het voorbereidingstraject daartoe gereed is.

Economische impuls

CDA Statenlid Albert Schol: âWe weten, dat de gemeente Montferland heel hard trekt aan de voorbereiding voor dit stuk weg. Als je op de kaart kijkt, dan is het niet meer dan logisch om deze weg aan te leggen. Als het voorwerk van de gemeente de toets van de provincie kan doorstaan, dan is het een unieke zaak in de provincie en we vinden dat dit meer zou moeten gebeuren. Ook is het van groot belang te weten, dat er voldoende draagvlak voor deze weg is en we nemen aan, dat de weg zonder moeilijke procedures er door komtâ.

De staten zullen bij de Voorjaarsnota in 2010 een definitief besluit nemen over deze weg, maar de CDA-fractie gaat ervan uit, dat dit geen problemen zal opleveren.

Frank Wissink, wethouder van Montferland: âWe zijn enorm blij met dit besluit van de Gelderse Staten. De aanleg van deze weg is niet alleen belangrijk voor de stad âs-Heerenberg, maar is ook in het belang van onze buurgemeenten Doetinchem en Oude-IJsselstreek. Met dit besluit wordt tevens de weg vrijgemaakt voor een economische impuls in dit gebied. Het college van de gemeente Montferland zal voortvarend verder werken aan de voorbereidingen met unanieme steun van de gemeenteraad.â

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Albert Schol, Statenlid commissie Mobiliteit en economische zaken M:06-20531289 en a.schol@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: Provincie Gelderland
Geplaatst op: 12-11-2009