Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 13-11-2009

Stijging auto-inbraken

WOERDEN De politie signaleert een stijging van het aantal auto-inbraken in Woerden. De afgelopen week zijn bij de politie 19 aangiftes binnengekomen van auto-inbraken. De inbraken vonden met name plaats in de wijk Snel en Polanen en hierbij zijn hoofdzakelijk navigatiesystemen weggenomen. De politie is op zoek naar inwoners die in de nachten 3 op 4 en 4 op 5 november verdachte persoon of personen hebben gezien. Informatie kunt u doorgeven aan het politiewijkteam Woerden via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wat kunt u doen

Bent u getuige van een auto-inbraak of ziet u iemand die zich verdacht ophoudt bij geparkeerde autos, belt u dan 1-1-2. Kenmerken van verdacht gedrag zijn o.a. gluren in een rij autos, op de uitkijk staan, een paar keer terugkomen of vrij lang rond een auto hangen. Als u dat ziet of een combinatie van deze signalen, dan mag u de politie direct waarschuwen via 1-1-2. Voor meer informatie over verdachte situaties kunt u terecht op de website herkendesignalen.nl.

Aangifte doen

Bent u toch slachtoffer van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte. U kunt bellen met 0900-8844 voor het maken van een afspraak of aangifte doen via internet. De politie adviseert om waardevolle goederen zoals autoradios, laptops en navigatiesystemen goed te registreren. Bij het eventueel aantreffen van (gestolen) goederen, kan de politie u makkelijker traceren en de goederen retourneren.

Alcoholcontrole

MAARSSEN/OUDEWATER/KAMERIK De politie heeft op donderdag 12 november van 19.00 uur tot s nachts 00.30 uur een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond plaats op de rotonde Straatweg-Kerkweg in Maarssen (350 blaastesten), op de J.J. Vierbergenweg in Oudewater (51) en de rotonde van de Provinciale wegen N212/N401 (Ingenieur Enschedeweg) in Kamerik (30).

In Maarssen werden twee automobilisten, mannen van 43 en 60 jaar uit Maarssen en Utrecht, aangehouden. Zij bliezen bij de ademanalyse 575 en 285 ug/l. Bij de controle in Oudewater bleek niemand te veel te hebben gedronken en in Kamerik blies één automobilist, een 36-jarige man uit Woerden, 250 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt en de Maarssenaar moest zijn rijbewijs inleveren.

Bejaarde vrouw opgelicht

MONTFOORT Een bejaarde vrouw werd op donderdag 12 november opgelicht door een zogenaamde medewerkster van het Rode Kruis.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur werd op het Kasteelplein aangebeld bij de woning van een 86-jarige vrouw. Voor de deur stond een vrouw die vertelde van het Rode Kruis te zijn. Zij wilde graag binnenkomen om de bewoonster dagtochten georganiseerd door het Rode Kruis aan te bieden. De bewoonster liet haar binnen en werd overgehaald een dagreisje te boeken. Zij moest echter wel direct afrekenen, wat zij ook deed.

Toen de vrouw was vertrokken, kreeg de bewoonster toch een vervelend gevoel en belde een familielid. Die nam op haar beurt contact op met het Rode Kruis, waarbij direct al bleek dat het verhaal niet klopte en het oplichting was.

De verdachte is een blanke vrouw, 40-45 jaar, 1.60-1.70 meter, normaal postuur en rossig stijl tot lichtkrullend haar. Zij sprak met een licht Utrechts accent en droeg een crèmekleurige jas.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van het Kasteelplein hebben gezien, haar menen te herkennen of ook het slachtoffer van deze oplichting zijn geworden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.