Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-11-2009

Bekeuringen voor sluipverkeer

TERHEIJDEN: Naar aanleiding van klachten vanuit omwonenden en de gemeente Drimmelen controleerde de politie het sluipverkeer bij de brug tussen Terheijden en Breda. Dat gebeurde op woensdagmorgen 11 november 2009. Op de Bredaseweg geldt een inrijverbod voor
motorvoertuigen op de zogenaamde parallelweg van de Burgemeester Ruttenbrug. Veel sluipverkeer maakt in de ochtendspits misbruik van deze route, om de file van het inkomende verkeer naar Breda te omzeilen. Ze zijn daarbij in overtreding. Die file wordt overigens door het sluipverkeer zelf in stand gehouden. De file krijgt namelijk rood licht op het moment als de file-omzeilers bij groen licht vooraan aansluiten. In nog geen half uur tijd werden 56 processen mini gemaakt. Ze kregen allemaal een boete 60,- De politie blijft de komende tijd toezicht houden en bekeuren op deze locatie.

Inbrekers stelen spelcomputers en kleding

WAALWIJK: In de nacht van woensdag 11 november op donderdag 12 november werd ingebroken in een winkelpand aan de Els. De inbraak werd gepleegd tussen 01.00 en 01.38 uur. De nog onbekende daders forceerden een rolluik om de zaak binnen te komen.
Ze gingen er van door met zeven Sony Playstations (oud model) en drie Sony Playstations
(nieuw model). De gedupeerde eigenaar deed aangifte bij de politie. De technische recherche stelde een sporenonderzoek in op de plaats van het delict.

WAALWIJK: Diezelfde nacht trad om 04.00 uur het inbraakalarm van een kledingzaak aan de Grotestraat in werking. Een getuige werd wakker van het glasgerinkel en zag dat er drie personen bezig waren om in te breken. Door luid te roepen verstoorde hij de criminele activiteiten, waarna de daders er in een auto vandoor gingen. Op basis van het signalement van de auto en de daders stelt de politie een nader onderzoek in. Het lijkt erop dat de daders nog wel wat van hun buit (kleding) hebben kunnen meenemen.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

GILZE: Op woensdagavond 11 november 2009 controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 19.45 uur op de Ridderstraat in Gilze. De 31-jarige bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de inwoner van Gilze gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 685 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten
proces-verbaal tegen de man op en vorderde zijn rijbewijs (Mongolië) in. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van tien uren opgelegd.

75 boete voor bezit pepperspray

GILZE: Een 22-jarige man uit Vosselaar (België) kreeg proces-verbaal vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man reed woensdag 11 november 2009 op de Oranjestraat toen agenten hem controleerden. In zijn auto lag een busje peperspray, wat in Nederland verboden is. De peperspray werd in beslag genomen en de verdachte moest een bekeuring van 75,- betalen.

Aanrijding letsel in Werkendam

WERKENDAM: De politie behandelde donderdag 12 november 2009 te 07.30 uur een aanrijding op de kruising Sigmondstraat en Hooftlanden. Het ging om een voorrangsfout waarbij proces-verbaal is opgemaakt tegen een 22-jarige man uit Hoogblokland. Hij kwam in aanrijding met een 34-jarige automobilist uit Werkendam. De klap was aanzienlijk want beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Ook traden de airbags in werking.
De van rechtskomende Werkendammer is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. Hij mocht na behandeling weer naar huis.

Proces-verbaal vanwege inbraak in draadloos computer netwerk

KAATSHEUVEL: Agenten betrapten in de nacht van woensdag 11 november 2009 een 25-jarige Pool die had ingebroken op een draadloos computer netwerk.
De man zat in zijn auto met een laptop op zijn schoot. Hij was bezig op het Internet. Om te kunnen surfen had hij inbreuk gemaakt op een onbeveiligd particulier computernetwerk in de Monseigneur
Volkerstraat. Vermoedelijk heeft hij zijn laptop de omgeving laten afscannen naar een onbeveiligd netwerk. Dat is strafbaar.
De politie adviseert om een draadloos netwerk altijd te beveiligen met een wachtwoord. Op die manier kunnen onbekenden niet op het netwerk inbreken om ofwel de computerbestanden te bekijken ofwel om misbruik te maken van de internetverbinding.
Informatie over "Veilig Internetten" is te vinden op de website www.politiembw.nl onder het hoofdstuk "preventief".

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-11-2009 17:24 | © Regio Midden en West Brabant |