Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 13-11-2009

Aanhouding wegens belediging
HOOGEVEEN Agenten hebben donderdagavond een fietser uit Hoogeveen bekeurd aan de Griendtsveenweg wegens het fietsen zonder licht. Toen de agenten weer verder willen rijden, beledigde de 22-jarige vrouw die achterop de fiets zat, de agenten. Zij is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009054266)

Bromfietser rijdt kanaal in
EMMER COMPASCUUM - Een 16-jarige bromfietser uit Emmer Compascuum raakte donderdagmiddag betrokken bij een ongeval aan het Oosterdiep. Hij reed in de richting van Emmer Compascuum en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij reed vervolgens rechts van de weg, in het kanaal. De bromfietser is naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De politie heeft sporenonderzoek verricht. (BVH 2009054273)

Medicijnen verloren

RODEN Donderdagmiddag zijn medicijnen verloren geraakt in Roden. De medicijnen waren zojuist opgehaald bij een apotheek aan de Havezathelaan. Waarschijnlijk zijn ze verloren geraakt ergens tussen de Havezathelaan en de Leeksterweg. Het gaat om een groen/wit zakje met daarin zes doosjes medicijnen: kalmering- en slaapmiddelen en bloedsuikerverlagende medicijnen. Deze hoeveelheid en juist in combinatie zijn deze middelen gevaarlijk, zeker wanneer kinderen deze binnenkrijgen. De vinder van deze medicijnen kan ze terug brengen naar de apotheek of bij de politie.

Alcomobilist aangehouden

NIEUW RODEN - Donderdagnacht heeft de politie een 45-jarige man uit Nieuw Roden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op bij de agenten vanwege zijn rijstijl in de bebouwde kom, maar ontkende gedronken te hebben. Tijdens een blaastest blies de man een FAIL en werd daarvoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijden de test met het ademanalyseapparaat blies de man 460 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. (2009054309)

Politie houdt bromfietser zonder rijbevoegdheid aan

MEPPEL Donderdagnacht heeft de politie, op de Steenwijkerstraat in Meppel, een 25-jarige bromfietser uit dezelfde woonplaats aangehouden. De man had een rijontzegging. Een blaastest wees uit dat de man niet had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding. (2009054322)

Inbraak bij tankstation

EMMEN Donderdagnacht is er in een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen ingebroken. Na het forceren van de deur hebben drie personen onder andere sigaretten gestolen. De inbrekers waren onherkenbaar gekleed en zijn met een auto gevlucht. De politie onderzoekt de zaak. Wanneer u iets verdachts gezien hebt, kunt u bellen met het algemene telefoonnummer van de politie: 0900-8844. (2009054338)

Vervoerscontrole bij school

DE GROEVE/EELDE Donderdagmiddag heeft de politie vervoerscontroles gehouden bij een basisschool aan de Hunzeweg in De Groeve en bij een basisschool aan de Nieuwe Akkers in Eelde. Er is drie keer een proces-verbaal opgemaakt voor het verkeerd vervoeren van kinderen. Deze kinderen zaten wel in een kinderzitje, maar deze zitjes stonden los op de achterbanken. Kinderen die wel goed vervoerd werden, kregen een presentje. (2009054137)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.