Politie Groningen

Vrijdag 13 november 2009

Provincie Groningen, 13-11-2009

Groningen: vervelende man twee keer aangehouden

Een 23-jarige inwoner van Amsterdam is donderdagmorgen binnen een paar uur twee keer aangehouden in het centrum van Groningen. De man verbleef in een hotel in de binnenstad en had woorden gekregen met een medewerker. De Amsterdammer ging de straat op, maar kwam later terug in het hotel. Hij bedreigde en beledigde agenten die waren geïnformeerd. Na meerdere waarschuwingen werd hij aangehouden. Toen hij na twee uur het politiebureau mocht verlaten begon de hoofdstedeling opnieuw met zijn beledigingen. De waarschuwingen dat hij het bureau moest verlaten legde hij naast zich neer. Nadat de man zich voor de derde keer bedreigend uitliet, werd hij opnieuw ingesloten. De verdachte was onder invloed van drugs en/of alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: automobilist onder invloed van alcohol

De politie heeft donderdagnacht een 64-jarige automobilist uit Veendam in zijn woonplaats aangehouden. Agenten zagen hem in zijn auto door de Overijssellaan rijden en vertrouwden het rijgedrag niet. In de Sallandlaan werd de bestuurder langs de kant van de weg gezet. Uit een blaastest werd duidelijk dat de Veendammer had gedronken. Hij had 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Op het politiebureau is zijn rijbewijs in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer met onderkoelingsverschijnselen naar ziekenhuis

Een 28-jarige man uit Kollum is donderdagnacht bij een ongeval op het Heerdenpad gewond geraakt. De Fries was aan het handsfree bellen op zijn fiets. Dit ging niet goed, waarna de fietser in de sloot terecht kwam. De 28-jarige werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: politie pakt fietsdief op heterdaad

De politie heeft donderdagavond op de Grote Markt een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Agenten zagen de verdachte naar een fiets lopen. Hij probeerde vervolgens een fiets open te breken. Hierop werd de 39-jarige direct aangehouden. Bij de man trof de politie diverse inbrekersartikelen aan. Ook had de verdachte een priem en een mes bij zich. Al het gereedschap en beide wapens werden in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Harkstede: man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft donderdagavond op de Hoofdweg in Harkstede een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De verdachte werd na meldingen op een terrein aan de Hoofdweg aangetroffen en aangehouden. Even later werd een 35-jarige man uit Harkstede aangetroffen, die mishandeld was door de Stadjer. Hij had een behoorlijk opgezwollen gezicht. Het slachtoffer is met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 40-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Groningen: auto botst tegen lantaarnpaal

De politie heeft donderdagnacht op het Julianaplein in Groningen een 58-jarige man uit Tynaarlo aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent was door onbekende reden met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. De man bleek niet gewond te zijn. Wel roken de agenten alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau saboteerde de ademanalysetest. Hierdoor kon geen geldige uitslag van de test verkregen worden. Hierop nam de politie het rijbewijs van de verdachte in. De politie maakt proces-verbaal, omdat de Drent de ademanalysetest heeft geweigerd.

Groningen: man aangehouden voor lokaalverbod

De politie heeft donderdagnacht in een horecagelegenheid in de Peperstraat in Groningen een 19-jarige man aangehouden voor het overtreden van een lokaalverbod. De Stadjer mocht niet in de betreffende horecagelegenheid komen. Een portier zag de 19-jarige toch in de gelegenheid staan. Hierop werd de man overgeleverd aan de politie. Naast een proces-verbaal kreeg de verdachte een binnenstadverbod uitgereikt. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer aangehouden voor diefstal

De politie heeft donderdagnacht in de Smirnoffstraat in Groningen een 28-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. Politieagenten zagen de man op een fiets rijden, terwijl hij een tweede fiets met zich mee voerde. De 28-jarige werd vervolgens gecontroleerd. De man ging tijdens de controle er plotseling vandoor. Bij navraag bleek dat zowel de fiets van de verdachte als de andere fiets nog niet als gestolen te boek stond. De Stadjer, die onder invloed verkeerde, werd voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt of de meegevoerde fiets toch gestolen is.