Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 13-11-2009

Vechtpartij

UTRECHT De politie hield in de vroege ochtend van vrijdag 13 november twee mannen aan voor openlijke geweldpleging.

Rond 04.40 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Neude. Ter plaatse troffen agenten enkele medewerkers van de horecagelegenheid aan die enkele verdachten op de grond onder controle hielden. Twee mannen van 20 en 21 jaar uit Utrecht en Hilversum bleken meerdere mensen in en voor de gelegenheid te hebben geslagen. Een 19-jarig meisje uit Utrecht deed aangifte van mishandeling. Zij had letsel aan haar been en schouder. De twee verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Poging straatroof

UTRECHT Een man probeerde in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november een jongeman met geweld van zijn fiets te beroven.

Rond 02.30 uur reed een 22-jarige jongeman uit Utrecht samen met zijn broer op de fiets over de Predikherenstraat. Op het moment dat de jongeman daar zijn fiets op slot wilde zetten, kwam er een man om hem af. De man beweerde dat het zijn fiets was en hij viel de jongeman aan. Daarbij liep het slachtoffer klappen op en toen dan niet hielp, trok de verdachte een mes en bedreigde hem daarmee. De broer kwam de jongeman te hulp, waarop de verdachte ervandoor ging.

Het slachtoffer sprak passerende agenten aan en wees hen op de verdachte. De agenten zagen dat de verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, een schroevendraaier en een mes weggooide. Zij hielden de verdachte aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van de poging diefstal met geweld.

Drietal op scooter

DE MEERN Een scooterbestuurster bleek in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november niet alleen met te veel mensen op één scooter te zitten, zij had ook te veel gedronken.

Rond 00.40 uur zagen agenten een scooter met drie opzittenden over de Meerndijk rijden. De bestuurster, een 17-jarig meisje uit Maarssen, kreeg daarom een stopteken. De agenten roken alcohol en lieten haar blazen. Daarbij bleek dat zij te veel alcohol op had en zij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 430 ug/l, bijna vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Maarssense is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Mishandeling

UTRECHT Een man en vrouw werden op donderdagavond 12 november mishandeld door meerdere verdachten, toen de vrouw reageerde op een opmerking van één van hen.

Rond 20.15 uur liep een 19-jarige vrouw uit Utrecht een winkel aan het Godebaldkwartier uit. Haar 26-jarige vriend uit Utrecht bevond zich nog in de winkel omdat hij iets af moest rekenen. Zij zag buiten de winkel twee mannen staan, waarvan één seksistische opmerkingen en geluidjes in haar richting maakte. Zij gaf verbaal aan daar niet van gediend te zijn, waarna een schermutseling onstond, waarop 10-15 jongeren zich met de zaak gingen bemoeien. Vervolgens kwam de 26-jarige vriend de winkel uit. Hij nam het op voor zijn vriendin, waarna beiden door meerdere verdachten werden geslagen en geschopt. Toen beveiligingsmedewerkers ter plaatse kwamen, gingen de verdachten ervandoor.

De slachtoffers liepen letsel aan hun hoofd op en de jas van de man werd vernield. Beiden deden aangifte van openlijke geweldpleging. De politie stelt een onderzoek in.

Meerdere aanrijdingen onder invloed

UTRECHT Een beschonken automobilist reed op donderdagavond 12 november meerdere autos aan.

Rond 19.40 uur kreeg de politie de melding dat er een verkeersruzie gaande was op de Bilderdijkstraat. Ter plaatse troffen agenten meerdere mensen aan, waaronder een 32-jarige man uit Harmelen. Hij verklaarde direct dat hij te veel had gedronken en dat hij met zijn auto meerdere autos in de straat had aangereden. Dat bleken er vier te zijn, waarbij alleen blikschade was ontstaan.

De agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 790 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldieven

UTRECHT Op donderdagmiddag bleken drie mannen professioneel op dievenpad te zijn.

Rond 13.30 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Rijnkade dat drie mannen vier merkspijkerbroeken in enkele tassen deden en die kennelijk wilden stelen. Toen het drietal een andere beveiliger in het oog kreeg, legden zij de broeken terug en verlieten de winkel.

De eerste beveiliger bleef hen volgen en zag dat twee van de mannen een winkel aan het Radboudkwartier binnen gingen, terwijl de derde buiten kennelijk op de uitkijk bleef staan. In de winkel laadden de mannen weer vier spijkerbroeken in enkele tassen en liepen daarmee de winkel uit. De beveiliger waarschuwde passerende agenten en zij hielden het drietal aan.

Het ging om een 22-jarige man uit Den Bosch en twee Roemeense mannen van 28 en 33 jaar oud. Zij bleken de vier spijkerbroeken in geprepareerde tassen te hebben meegenomen. De tassen en broeken zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Straatroof

UTRECHT Een vrouw werd op donderdagmiddag 12 november van haar tas beroofd. Agenten hielden kort daarna twee jeugdige verdachten aan.

Rond 12.45 uur liep een 35-jarige vrouw uit Utrecht samen met een andere vrouw over de Livingstonelaan. Zij zag dat een jongen hen tegemoet kwam lopen en hen passeerde. Plotseling voelde zij dat haar handtas beet werd gepakt. Zij hield de tas met beide handen vast en zag dat de jongen die probeerde los te rukken. Toen zij een harde klap in haar gezicht kreeg, kwam zij ten val en liet haar tas los. De verdachte rende met de tas weg. Een getuige belde direct 112.

Meerdere politie-eenheden gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse en de buurt werd uitgekamd. Daarbij zag een agent op de Stanleylaan twee jongens op een fiets rijden, waarvan de bestuurder aan het signalement van de verdachte voldeed. Bij het zien van de agent gingen zij ervandoor. Bij verder onderzoek in de omgeving zagen agenten de jongen die aanvankelijk achter op de fiets zat, nu alleen op de fiets rijden. Na een achtervolging hielden zij deze verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht, in een brandgang op de Cortezlaan aan.

Agenten zochten verder naar de andere verdachte en zagen hem rennen in de omgeving van de Columbuslaan. Hij zette zijn vlucht via brandgangen rond de Stanleylaan en Marco Pololaan voort en klom over meerdere poorten. Deze verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, werd uiteindelijk op de Stanleylaan aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer liep letsel in haar gezicht op en deed aangifte van de gewelddadige beroving.