Gemeente 's-Hertogenbosch

13-11-2009
Brede Bossche School De Kruiskamp wint Succesprijs

Succesprijs uitgereikt Op 12 november werd door wethouder Bart Eigeman voor de vierde keer de jaarlijkse Brede Bossche Scholen (BBS) Succesprijs uitgereikt aan de BBS met het meest succesvolle samenwerkingsproject. De prijs werd gewonnen door BBS De Kruiskamp met "De Voorleesexpress".

De wethouder prees het project dat bij mensen op de bank thuis wordt uitgevoerd, met een grote inzet van vrijwilligers en een belangrijke rol voor de taalontwikkeling van kinderen. De Voorleesexpress biedt vanuit de Brede Bossche School de kans om 20 avonden een voorlezer aan huis te ontvangen. Zo wordt het ritueel van luisteren naar mooie of spannende verhalen binnengebracht bij gezinnen waar dit voorheen niet de gewoonte was. Samen met Koning Willem I college worden bewoners inhoudelijk begeleid, zodat het belang van voorlezen meer beklijft. Het inspirerende karakter van het project, voor ouders die het voorlezen nu zelf gaan overnemen en voor andere BBS-en om ook het project uit te gaan voeren leverde het project bovendien een Oscar op.

BBS Succesprijs
De BBS succesprijs is bedoeld om de samenwerking tussen de verschillende partijen binnen BBS-en te stimuleren, maar vooral ook om succesvolle projecten te delen met andere locaties. Zeven BBS locaties waren met ieder één project genomineerd. De projecten zijn dit jaar beoordeeld door de collega's uit het veld. Vertegenwoordigers van elke BBS mochten gekleurde stickers aan de favoriete projecten van de andere BBS-en toekennen, dus niet aan zichzelf. De meeste stickers waren voor De Voorleesexpress. De Succesprijs bestaat uit een certificaat, een geldbedrag van EUR1.000,- en een wisseltrofee. De trofee is ontworpen door beeldend kunstenaar Manita Kieft.

B-Oscars
De prijsuitreiking stond geheel in het teken van de beroemde Oscar-nominaties. De sterren werden met limousines naar het bestuurscentrum van de gemeente gebracht, waar de loper was uitgerold. Met de wervelende muziek van het BBSwing Orchestra was het een bijzondere feestavond voor allen die de BBS-projecten tot een succes maken. Naast de succesprijs werden B-Oscars uitgereikt voor onder meer originaliteit, samenwerking, inzet van vrijwilligers, betrekken van wijkbewoners, presentatie en inspiratie voor andere BBS-en.