Gemeente Noordwijk

AANDACHT VOOR VERKEERSVEILIGHEID
Met veilige straten, voorlichting, educatie en handhaving maakt de gemeente zich sterk voor verkeersveiligheid. Belangrijk, want hoewel het aantal ongevallen in Noordwijk de laatste jaren afneemt, zijn ze wel ernstiger geworden. In 2008 vonden 171 ongevallen plaats. Daarbij waren in totaal drie doden te betreuren en vielen 27 ernstig gewonden. Een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit het geactualiseerde Verkeersveiligheidsplan dat het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld.

Wethouder Martijn Vroom (CDA) van Infrastructuur: "de komende jaren moet blijken of deze stijging is toe te schrijven aan een toevallige fluctuatie, of dat er sprake is van een trendbreuk. Onze ambities voor 2020 blijven intussen onverminderd van kracht: per jaar hoogstens twintig gewonden die in het ziekenhuis belanden."

Voor de positieve beïnvloeding van het verkeersgedrag zet de gemeente in op educatie en voorlichting, aangepast aan de doelgroepen. Daarnaast is handhaving belangrijk. Verder gaat de gemeente door met het inrichten van alle wegen volgens het principe `Duurzaam Veilig'. Voor de kinderen gaat de aandacht speciaal uit naar de routes tussen thuis en school, met veilige oversteekplekken.

---