Gemeente Vlaardingen


Groene golf op de Holysingel

13 november 2009

Van rood verkeerslicht naar rood verkeerslicht? Dat hoeft voortaan niet meer op de Holysingel. Op donderdag 12 november opende wethouder Jan Robberegt de nieuwe groene golf waardoor de automobilist voortaan drie kruispunten lang van groene verkeerslichten kan genieten.

Met de komst van de groene golf zal de doorstroming van het verkeer op de Holysingel verbeteren. Dat is natuurlijk plezierig voor automobilisten, maar daarnaast is het ook nog eens beter voor de luchtkwaliteit. Met deze maatregel vermindert de uitstoot van fijnstof en NOx (stikstofoxiden). Door het intensieve gebruik van de weg en het vele optrekken en afremmen van de autos was de Holysingel een relatief vieze weg.

De gemeente Vlaardingen heeft daarom de hulp ingeroepen van het Groene Golf Team van Rijkswaterstaat. Het Groene Golf Team probeert bij te dragen aan een betere doorstroming van het verkeer en daardoor aan betere bereikbaarheid. Het team heeft al op veel plaatsen in Nederland goede resultaten geboekt.

Op basis van het advies van het Groene Golf Team is een groene golf gemaakt voor drie kruispunten op de Holysingel: bij de kruising met de Burgemeester Heusdenslaan, bij de afrit van de A20 en bij de kruising met de Dillenburgsingel/Willem de Zwijgerlaan.
Op die kruisingen is er van 06.00 uur tot 19.00 uur een groene golf voor verkeer naar Holy en naar de A20. Voor verkeer vanuit Holy was geen volledige groene golf mogelijk, maar is de afstemming van de verkeerslichten op elkaar ook sterk verbeterd.