Gemeente Vlaardingen


Parkeermaatregelen in uitvoering

13 november 2009

Vanaf 1 januari is het gebied voor betaald parkeren in Vlaardingen groter. De eerste werkzaamheden starten deze week in het centrum van Vlaardingen. Met de uitbreiding wil de gemeente bereiken dat er meer ruimte op straat vrij komt voor bewoners van het centrum en bedrijven. Zo stimuleert de gemeente bezoekers om gebruik te maken van de parkeergarages (die goedkoper zijn dan op straat parkeren) of om hun auto thuis te laten.

Deze week verschijnen de eerste nieuwe parkeerautomaten in het centrum. Een deel van de Oostwijk volgt enige weken later. Ook plaatst de gemeente verkeersborden om mensen over de parkeerregels te informeren en past zij de markeringen op de weg aan. Daarnaast wordt er gezocht naar mogelijkheden om meer parkeerplekken te creëren. Als eerste is hiervoor de parkeerplek aan de Oosthavenplaats anders ingedeeld. Daardoor zijn 16 extra parkeerplaatsen gemaakt.

Tijdig aanvragen vergunning
De bewoners van het betreffende gebied en de bedrijven hebben een informatiepakket toegestuurd gekregen met een aanvraagformulier voor hun parkeervergunning. Per adres kunnen twee vergunningen aangevraagd worden waarvan de eerste vergunning voor bewoners gratis is. Wie in het gebied woont, maar nog geen vergunning aangevraagd heeft, moet snel zijn om nog bijtijds de vergunning te krijgen. De gemeente doet er alles aan om er voor te zorgen dat alle aanvragers op 1 januari (als het nieuwe parkeren in gaat) een vergunning hebben, maar daarvoor moeten de aanvragen voorzien van de juiste gegevens op 1 december wel binnen zijn.

Bezoekers
Bij de nieuwe parkeerautomaten kunnen bezoekers van een gebied straks betalen met chip, met munten of via de mobiele telefoon. Bewoners kunnen voor hun bezoekers kraskaarten kopen. Deze zijn vanaf 1 december verkrijgbaar bij de publieksbalie van het Stadskantoor en kunnen vanaf 1 januari gebruikt worden. De oude kaarten voor bezoekers blijven nog tot en met 31 december 2010 geldig.