Politie Haaglanden

Persberichten 13 november

Den Haag, 13-11-2009

Vechtpartij eindigt met gebroken enkel
Den Haag Twee mannen kregen vrijdag 13 november om 00.10 uur ruzie in een snackbar aan de Laan. De ruzie escaleerde en buiten begonnen de twee te vechten. Over en weer vielen klappen en een 20-jarige man uit Rijswijk probeerde een 39-jarige Hagenaar met een worp naar de grond te werken. De Hagenaar kwam daarbij dusdanig verkeerd terecht, dat hij zijn enkel brak. Agenten hielden de Rijswijker aan en de ambulance vervoerde de Hagenaar naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man slaat vrouw
Den Haag Buurtbewoners waarschuwden vrijdagochtend 13 november de politie omdat een man zijn vrouw mishandelde. Op de Bussumsestraat troffen de agenten een 25-jarige vrouw aan die gewond was aan haar neus en oog. Haar evenoude echtgenoot had haar tijdens een ruzie geschopt. De man bekende de mishandeling en werd aangehouden. De vrouw werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Brandstapel op het Cantateplein
Den Haag/ Loosduinen Enkele jongeren sleepten donderdagavond 12 november rond 23.00 uur met materiaal van de gemeente op het Cantateplein. Zij maakten van pallets, een afvalcontainer en markeringsborden een brandstapel. Getuigen zagen ineens een steekvlam. Gelukkig sloeg de vlam niet over naar de brandstapel. Toen de politie arriveerde was de jeugd al vertrokken. Samen met Stadsbeheer verwijderden de agenten de brandstapel.

Fietsheler gepakt
Den Haag - Een 36-jarige Hagenaar werd donderdag 12 november op de Beresteinlaan door agenten aangesproken omdat hij over het trottoir fietste. De agenten constateerden dat er geen fietssleutel in het slot van de fiets zat. De man werd meegenomen naar het bureau. Op het slot werd een identificatienummer gevonden. Aan de hand van dit nummer konden de agenten achterhalen dat de fiets gestolen was in juli 2009. De man ontkende dat hij zich schuldig had gemaakt aan heling of diefstal van de fiets, maar deed wel afstand van de fiets.

Getuigen mishandeling gezocht
Leidschendam Op de Burgemeester Sweenslaan werd donderdag 12 november rond 20.00 uur een 48-jarige man mishandeld. Vermoedelijk wilden zijn twee belagers hem beroven, maar zij gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. Wel schopten en sloegen zij de man, waardoor hij letsel aan onder meer zijn gezicht opliep. Het gaat om twee negroïde mannen. De ene man had een normaal postuur, was ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 20 en jaar oud, had krullend haar en droeg een rode jas. Ook de tweede man was ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 20 en 30 jaar en had krullend haar. Hij droeg echter een donkere jas. De politie onderzoekt de zaak en is daarom op zoek naar getuigen. Mensen die meer informatie hebben worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Leidschendam, via 0900-8844.

Rijdende alcoholcontrole in Wassenaar
Wassenaar Politie Haaglanden hield in de nacht van donderdag op vrijdag 13 november een rijdende alcoholcontrole in de omgeving van de Buurtweg in Wassenaar. Een 48-jarige Hagenaar was de klos. Hij blies 365 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Ook was de man niet in bezit van een geldig rijbewijs. Bij controle bleek dat de man ook nooit een rijbewijs heeft gehad. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding
Rijswijk Een 17-jarige Haagse is donderdagmiddag 12 november gewond geraakt toen zij op haar scooter achterop een andere scooter reed. De Haagse reed om 13.15 uur op het fietspad van de Schaapweg en voor haar reed een scooter bestuurd door een 16-jarig meisje uit Kwintsheul. Toen dit meisje stopte bij de kruising met de Sir Winston Churchilllaan, zag de Haagse dit te laat en botste achterop haar voorganger. De Haagse klaagde over pijn in haar borst, arm en been en zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Westeinde ziekenhuis.

Vuurwerkbommen
Westland Agenten zagen donderdag 12 november om 20.30 uur drie jongens een joint opsteken in de Industriestaat. De agenten besloten de jongens te controleren en troffen 60 nitraatbommetjes in een buddyzit van een scooter aan. Eén van de jongens, een 16-jarige Honselersdijker, verklaarde direct dat de bommetjes van hem waren. Hij deed afstand van de bommetjes en kreeg een bekeuring.

Dronken op scootmobiel
Delft De politie hield vrijdag 13 november om 00.35 uur een 21-jarige Delftenaar aan voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man op een scootmobiel zonder verlichting rijden over de trambaan in de Phoenixstraat. Bij controle bleek dat de scootmobiel onverzekerd was en roken de agenten een enorme alcohollucht. Tijdens de blaastest op het politiebureau blies de man 945 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).

Man zwaargewond bij straatroof
Delft Een 24-jarige Nootdorper is vrijdagochtend 13 november zwaargewond geraakt toen hij werd beroofd. Het slachtoffer fietste omstreeks 00.10 uur op de Aan t Verlaat toen hij door twee mannen werd aangevallen. De mannen beroofden hem van zijn jas en rugzak. Door de klap op zijn hoofd kon het slachtoffer zich niet veel meer herinneren. Het slachtoffer werd na de beroving hevig bloedend aangetroffen door een 29-jarige Delftenaar. Deze bracht het slachtoffer naar het politiebureau waar de GGD werd gewaarschuwd. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen. De recherche van Bureau Delft is op zoek naar getuigen van deze brute straatroof. Hebt u informatie over de daders neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met 0800-7000.

Loslopende ponys
Pijnacker-Nootdorp Twee Shetlandponys zagen vrijdagochtend 13 november hun kans schoon en verlieten hun veilige wei om aan de wandel te gaan. Politieagenten zagen de ponys om 05.15 uur op de Veenweg lopen. Met de nodige moeite lukte het hen om de ponys weer in hun wei te krijgen. Waarschijnlijk was men vergeten om het hek af te sluiten waarna de ponys aan de wandel gingen.

Oplichting
Zoetermeer Een 24-jarige man moest mee naar het politiebureau omdat hij, donderdag 12 november om 18.50 uur, zonder vergunning aan het collecteren was voor een aids fonds. Een bewoner van een flat aan de Johan van Bourgondiëlaan vertrouwde het niet en gaf het signalement van de man door aan de politie. Agenten konden de man daardoor aanhouden. De man bekende geen vergunning te hebben en hij is voor poging oplichting aangehouden.