Gemeente Zandvoort

Persbericht

Prijsvraag: geef hét fietspad een naam

De gemeente Zandvoort roept op om een naam te bedenken voor het fietspad van Zandvoort-Zuid naar Langevelderslag. Op mooie dagen is dit fietspad een trekpleister op zich, want het brengt je van Zandvoort-Zuid naar Langevelderslag. En nu krijgt het een naam. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen. Naast eeuwige roem, is er ook een mooi boek te winnen.

Een mooie taalvondst die precies aansluit bij de ligging van het pad, het vernoemen van een bekende Nederlander, internationale ster of Zandvoortse prominent. Alle mogelijke namen mogen genomineerd worden om straks op alle (fiets)routekaarten te prijken. Inzenders maken kans op het mooie naslagwerk "Straatnamenboek van Zandvoort".

Strandpaviljoens krijgen een adres
Het is niet alleen leuk om het fietspad een officiële naam te geven, er is ook landelijke wetgeving waardoor het moet. Alle 'opstallen', dus ook strandpaviljoens, moeten een adres krijgen. De strandafgangen worden bijvoorbeeld vernoemd naar de boulevards waaraan zij liggen. Voor de afgangen bij het naaktstrand geldt straks de naam van het fietspad waarop ze aansluiten.

Jury
Een vakkundige jury zal alle inzendingen kritisch bekijken en voor 1 januari 2010 de winnaar bekendmaken. De jury bestaat uit:
-Timo Greeven - Meest Creatieve Ondernemer van Zandvoort 2009
-Ada Mol - Dichter bij zee

-Wim Fisscher - Ondernemer van paviljoen Adam en Eva
-Wim Bekendam - Beleidsmedewerker gemeente Zandvoort, onder andere op het gebied van straatnaamgeving.

De regels

-De namen moeten voor 10 december 2009 ingediend worden per e-mail of per post. e-mail: fietspad@zandvoort.nl
postadres:
Gemeente Zandvoort
t.a.v. Wim Bekendam
Postbus 2
2040 AA Zandvoort

-Bij de naam mag een motivatie meegestuurd worden van maximaal 1/2 A4-tje of 250 woorden.
-Inzendingen moeten voorzien zijn van een naam, adres en telefoonnummer.
-De jury kiest de uiteindelijke winnaar. De jury heeft het recht om bij onvoldoende (kwalitatieve) inzendingen geen keuze te maken uit het aanbod.
-De namen en motivatiebrieven kunnen (deels) gepubliceerd worden, bijvoorbeeld op www.zandvoort.nl. Als inzenders willen dat daarbij de naam niet vermeld wordt, dan kunnen zij dit aangeven in de e-mail of brief.


------------