Benoemingen raad van bestuur en commissarissen ARCADIS 13/11/2009 11:02

PR Newswire

AMSTERDAM, November 13 /PRNewswire/ -- ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies-, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft bekendgemaakt dat tijdens de gisteren gehouden Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders Steven B. Blake is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur per
1 januari 2010 en de heer Armando R. Pérez per direct tot lid van Raad van Commissarissen van de onderneming. Beiden zijn Amerikaans staatsburger en hun voordracht houdt verband met de groei van ARCADIS in de afgelopen jaren, vooral in de Verenigde Staten, zoals recent door de overname van Malcolm Pirnie.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20091113/366746-a )

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20091113/366746-b )

De heer Blake is momenteel CEO van de Amerikaanse activiteiten van ARCADIS waaronder de milieu- en infrastructuurdiensten vallen evenals de project- en bouwmanagement activiteiten, en de recent toegevoegde activiteiten van Malcolm Pirnie. Hij zal deze functie combineren met zijn nieuwe positie in de Raad van Bestuur van ARCADIS en wordt tevens verantwoordelijk voor de wereldwijde milieuactiviteiten van ARCADIS. De heer Blake werkt sinds 1987 in managementfuncties bij ARCADIS en voorlopers daarvan in de V.S. Gezien zijn ervaring in de bedrijfstak en de succesvolle leiding die hij geeft aan de Amerikaanse activiteiten van ARCADIS, acht de Raad van Commissarissen hem bijzonder geschikt voor deze bredere rol.

De heer Pérez was extern lid van de Board van Malcolm Pirnie tot de overname door ARCADIS in juli 2009. Hij heeft daardoor ruime kennis van de advies- en ingenieursbranche en vooral van de watergerelateerde activiteiten van Malcolm Pirnie. Hij heeft het grootste deel van zijn professionele loopbaan doorgebracht bij Exxon en ExxonMobil in senior management posities op lokaal, regionaal en wereldwijd niveau. De ervaring van de heer Pérez' binnen een grote multinationale onderneming is waardevol vanwege de ambitie van ARCADIS om de omzet bij dit type klanten wereldwijd te vergroten.

Over ARCADIS:

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij streven naar de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en leefbaarheid door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 15.000 medewerkers en meer dan EUR 2,0 miljard aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Bezoek onze website op: http://www.arcadis-global.com.

PRN: NLD
Neem voor verdere informatie contact op met: Joost Slooten van ARCADIS op +31(0)26-3778604 of buiten kantooruren +31(0)6-27061880, of stuur een e-mail naar j.slooten@arcadis.nl.






-