Free Record Shop gaat samenwerken met Expo

13/11/2009 11:35

Free Record Shop Holding BV

Breda / Capelle aan den IJssel, 13 november 2009

EXPO maakt vandaag bekend een verregaande samenwerking aan te gaan met Free Record Shop Holding BV. Free Record Shop participeert voor 50% in het aandelenkapitaal van EXPO, de winkelketen die zich heeft gespecialiseerd in cadeauartikelen en funshopping.

Deze samenwerking ondersteunt EXPO in haar groeiplannen voor de komende jaren om 150 EXPO winkels in de Benelux te realiseren en het geeft Free Record Shop de mogelijkheid haar winkelnetwerk te optimaliseren, waardoor zij in de komende 3 á 5 jaar uit kan groeien naar de "giftshop" van de Benelux, waarbij de nadruk ligt op home-entertainment producten, aangevuld met diverse gifts en fun-artikelen.

Expo

EXPO is een unieke winkelketen behorende tot EXPO Retail Holding BV.

EXPO is groot in de markt niches van wenskaarten, wanddecoratie, geschenk en verwenartikelen. EXPO is het beste onder te brengen in de categorie Leisure & Entertainment en heeft 75 (franchise-)winkels op A1 locaties in de Benelux.

Geert Demey (founder en directeur van Expo): "Dit initiatief sluit naadloos aan bij de wensen van EXPO om de expansie van onze keten met een geschikte partner te kunnen versnellen. We kunnen samen nieuwe consumenten- en productmarkten aanboren en het fenomeen "giftshop" naar een hoger niveau tillen. Wij zijn enorm blij met onze nieuwe partner en enthousiast over de kansen voor onze franchisenemers."

Hans Breukhoven (CEO Free Record Shop Holding): "Ik ken Expo al ruim 10 jaar en heb de ontwikkeling van deze winkels altijd met veel interesse gevolgd. In onze eigen Free Record Shops merken wij telkens weer dat home-entertainment als cadeau wordt gekocht. Ons assortiment aangevuld met soortgelijke producten van Expo biedt daarmee een bijzonder uitgebreid aanbod van cadeauartikelen. Ik heb persoonlijk dan ook hoge verwachtingen van deze combinatie."

Combinatie

Hoewel beide winkelketens separaat naast elkaar blijven opereren, zullen dit jaar twee gecombineerde winkels worden geopend (1 in Nederland en 1 in België). Met deze nieuwe winkels verwachten beide ketens om in kleinere verzorgingsgebieden zowel mannelijke als vrouwelijke consumenten te mogen begroeten en "giftshops" op een eigentijdse wijze in te vullen.

Geert Demey: "We zien door onze gezamenlijke brede retail expertise en schaalgrootte kansen op allerlei vlakken. Er ontstaan talloze interessante varianten waaruit EXPO vanuit haar hoofdkantoor in Breda voor haar franchise organisatie kan putten."





http://www.freerecordshop.nl