Gerechtshof Arnhem


Heropening strafzaken in Hoefijzeronderzoek

ARnhme, 13 november - De rechtbank heeft besloten om de strafzaken tegen vier verdachten in het Hoefijzeronderzoek te heropenen. Het Hoefijzeronderzoek betreft een verdenking van acht verdachten van onder meer faillissementsfraude.

Reden hiervoor is dat de rechtbank het noodzakelijk acht dat de FIOD-ECD nader onderzoek verricht naar een uitvoerig schriftelijk verweer, dat vlak voor de zitting door één van de verdachten is ingebracht. Mogelijk werpt dit verweerschrift een nieuw licht op een deel van de verweten feiten.

Het proces-verbaal dat de FIOD-ECD in dit verband zal uitbrengen, is ook van belang in de zaak van twee medeverdachten waarin het onderzoek nog niet was gesloten, en zal daarom ook in die zaken worden gevoegd. De rechtbank streeft ernaar de zaken nog dit jaar opnieuw ter zitting aan de orde te stellen.

In de zaken tegen twee verdachten speelt deze problematiek geen rol, zodat in die zaken wel uitspraak is/wordt gedaan. De rechtbank verbindt in die zaken aan de geconstateerde schendingen van de regels met betrekking tot geheimhoudersgegevens niet de door de verdediging bepleite niet-ontvankelijkheid van het openbaar ministerie, maar bewijsuitsluiting en strafvermindering.

LJ Nummer

BK3137

Zie het origineel

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 13 november 2009 Naar boven