Gemeente Midden Delftland


Voorbereiding vaccinatie Mexicaanse griep

Samen met GGD Zuid-Holland West bereidt ook de gemeente Midden-Delfland zich voor op het vaccinatieprogramma tegen de Mexicaanse griep (officieel: Influenza H1N1). De inentingen vinden in onze gemeente plaats op woensdag 25 november (1ste ronde) en op woensdag 16 december (2de ronde) in De Dorpshoeve in Schipluiden.

Conform het besluit van minister Klink worden de gratis inentingen aangeboden aan de nieuwe risicogroepen babyâs en kinderen van 6 maanden tot 4 jaar (kinderen die vóór 23 mei 2009 en na 23 november 2004 zijn geboren). Babyâs die geboren zijn op of na 23 mei 2009 worden niet ingeënt, maar om te voorkomen dat zij ziek worden kunnen de huisgenoten van deze babyâs zich laten inenten. Tenslotte mogen vrouwen die langer dan 14 weken zwanger zijn gebruik maken van het vaccin.

Uitnodiging
Alle inwoners van Nederland ontvangen in de week van 16 november een brief van het RIVM met informatie over de griep. Daarna ontvangen alle personen die in de eerder beschreven nieuwe risicogroepen vallen een uitnodiging voor de inenting op woensdag 25 november (1ste ronde) en op woensdag 16 december (2de ronde).

Locatie: De Dorpshoeve in Schipluiden
De vaccinatie vindt plaats in De Dorpshoeve aan de Keenenburgweg 10 te Schipluiden. De keuze voor deze locatie is in regionaal verband gemaakt. Het is de gemeente niet toegestaan om in alle dorpskernen een vaccinatielocatie in te richten.

Wat betekent dit voor de verenigingen?
Gedurende de periode van opbouw en vaccinatie (twee tot drie dagen) kunnen verenigingen helaas geen gebruik maken van De Dorpshoeve. Wij vragen uw begrip.

Â

Vragen
Heeft u na het ontvangen van de informatie vragen, dan verwijzen wij u naar
www.welzogezond.nl. Of belt u gratis met de Postbus 51 Informatielijn op telefoonnummer 0800-1100. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar 8.00 - 20.00 uur en in het weekend van 9:00 - 17:30 uur. Heeft uw vraag specifiek betrekking op de ontvangen oproep of op de griepvaccinatie en woont u in de regio Haaglanden? Belt u dan met de GGD Informatielijn op telefoonnummer 070 â 311 5270.