Gemeente Haaksbergen


Clemens Wentink geridderd
13-11-2009 Clemens Wentink geridderd
De heer Clemens Wentink uit Haaksbergen is benoemd tot Ridder in de Oranje van Nassau. De versierselen werden hem donderdagmiddag 12 november opgespeld door burgemeester Karel Loohuis. Dit gebeurde in de raadzaal tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de vriendschapsbanden tussen Haaksbergen en het Hongaarse Nagykörös.

De heer C.W.M.J. Wentink is vanaf de oprichting voorzitter van de Stichting Haaksbergen-Hongarije. Burgemeester Loohuis roemde hem als iemand die zich sterk maakt voor maatschappelijke terreinen op lokaal, regionaal, landelijk en zelfs internationaal niveau. Zo is hij vanaf 1998 voorzitter van de plaatselijke commissie Europese contacten.
Ruim 34 jaar - van 1970 tot 2004 - was hij betrokken bij het Pax Christi en het Interkerkelijk Vredesberaad Haaksbergen. Van 1971 tot 1980 was hij initiatiefnemer en voorzitter van de werkgroep Sud Yungas, die in samenwerking met de Stichting Nederlandse Vrijwilligers zorgde voor uitzending van vrijwilligers naar ontwikkelingslanden. Verder was hij onder meer voorzitter van de stichting Internationale uitwisselingen (1978-1997), waarbij hij uitwisselingen verzorgde tussen Haaksbergse en buitenlandse scholieren en later ook tussen instellingen, bedrijven en verenigingen. Vanaf 1991 is hij ook nog lid van het plaatselijke comité van de jaarlijkse Open Monumentendag.

Zilveren erespeld
Tijdens dezelfde bijeenkomst reikte burgemeester Loohuis de zilveren erespeld uit aan de heer Atilla Tasi uit Nagykörös. De heer Tasi is voorzitter van de stichting Natka die de contacten tussen de inwoners van Nagykörös organiseert. Vanaf 1994 is hij verantwoordelijk voor talrijke uitwisselingen.