Gemeente Tiel


Ontruiming standplaats woonwagenlocatie Tiel

Maandag 9 november 2009 om 08.00 uur is de ontruiming van een standplaats op de woonwagenlocatie aan de Dr. J.M. den Uijllaan in Tiel begonnen. De ontruiming verloopt voorspoedig. Na de ontruiming gaat de gemeente verder met de herinrichting van deze woonwagenlocatie.

De ontruiming volgt na een uitspraak van de voorzieningenrechter waarin is bepaald dat de huurder binnen vier weken de woonwagenstandplaats en de woonwagen moet verlaten en ontruimen. De gemeente had verzocht om ontbinding van de huurovereenkomst omdat de huurder de standplaats niet conform de bestemming (wonen) gebruikt, de illegale werkzaamheden van de huurder op de locatie voor overlast voor omwonenden zorgen alsmede brandgevaar en de huurder de herinrichtingswerkzaamheden op deze locatie belemmert. De rechter heeft bij de besluitvorming daarnaast de dreigende houding van de huurder laten meewegen.

Bij de ontruiming wordt de woonwagen verwijderd en tijdelijk opgeslagen. De aanbouwen worden gesloopt en de bomen, struiken en verharding worden verwijderd. Daarna gaat de gemeente onmiddellijk aan de slag met het afmaken van de herinrichting van deze woonwagenlocatie. Naast de eerder dit jaar aangelegde standplaatsen, komen er één of twee standplaatsen bij. Na de herinrichting voldoet deze woonwagenlocatie aan de eisen van deze tijd.