Connexxion


Busreizigers direct via schermen gewaarschuwd bij ontvoering kind

Connexxion heeft als eerste personenvervoerder een heel innovatief systeem geïmplementeerd waarmee AMBER Alerts te zien zullen zijn op TV-schermen in de bussen. Als er een kind wordt ontvoerd en er een AMBER Alert wordt uitgestuurd, wordt het bericht automatisch vanuit een centrale server op de TV-schermen in de bussen getoond. Het nieuwe systeem is de afgelopen weken uitvoerig getest, in samenwerking met Netpresenter, het bedrijf achter AMBER Alert Nederland.

Voor het tonen van AMBER Alert wordt gebruik gemaakt van een nieuw type software, dat al geplaatst is in de ruim 500 Connexxion-bussen in de provincie Utrecht en de regio rondom Eindhoven. Vanaf medio december zal bij de vermissing of ontvoering van een kind ook een AMBER Alert te zien zijn in de meer dan 100 bussen in de regio Almere. De komende jaren zal in steeds meer nieuwe bussen het nieuwe systeem worden geïmplementeerd.

Naast de meldingen in de bussen, zijn ook de 2.200 mobiele telefoons van Connexxion-medewerkers aangemeld voor de ontvangst van AMBER Alerts. Tevens zullen AMBER Alerts te zien zijn op het intranet en de website van Connexxion. Intranet is toegankelijk voor alle medewerkers van Connexxion; de website wordt door meer dan 20.000 mensen per dag bezocht.

Frank Hoen, directeur van softwarebedrijf Netpresenter, het bedrijf achter AMBER Alert Nederland: "Ogen op de weg, zoals buschauffeurs maar ook passagiers, zijn bijzonder waardevol bij de vermissing of ontvoering van een kind. We zijn dan ook zeer verheugd met het enorm goede voorbeeld dat Connexxion hiermee geeft."

"Connexxion staat midden in de samenleving en is blij dat zij haar steentje kan bijdrage aan AMBER Alert. Wij hebben meer dan een miljoen klantcontacten per dag via onze voertuigen en onze website. We zetten dit graag in om bij vermissing van kinderen de opsporing te ondersteunen. Maar ook onze eigen medewerkers kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Zij worden via hun mobiele telefoon en intranet direct geïnformeerd door middel van een AMBER Alert," aldus Hubert Guyot, CEO van Connexxion.

AMBER Alert, een gezamenlijk initiatief van softwarebedrijf Netpresenter en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), is een landelijk waarschuwingssysteem dat wordt gebruikt om heel Nederland te waarschuwen wanneer er een kind wordt vermist of ontvoerd en gevreesd wordt dat het leven of de gezondheid van het kind gevaar loopt.