Vereniging Eigen Huis

Ruim 2.000 deelnemers collectieve inkoop energie

Overstappen naar een andere energieleverancier en daardoor fors besparen op de energierekening kan nu gezamenlijk via de dienst Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis. Ruim 2.000 mensen hebben zich al ingeschreven.

Overstappen naar andere energieleverancier
Een gemiddeld huishouden kan ⬠225,- per jaar besparen op de energierekening door over te stappen naar een andere, goedkopere energieleverancier. Tweederde van de huishoudens wil niet zelf overstappen op een andere energieleverancier en is dat voorlopig ook niet van plan. Ze zien op tegen de administratieve rompslomp en alle problemen die de overstap tot gevolg kan hebben.

Collectieve inkoop energie voor iedereen
Vereniging Eigen Huis wil deze âenergiebarrièreâ doorbreken. Gezamenlijk energie inkopen is veel aantrekkelijker. De vereniging bundelt de collectieve energiebehoefte van huishoudens en organiseert in samenwerking met website âIchoosrâ een internetveiling waar iedereen zich vrijblijvend voor kan inschrijven. Het maakt niet uit of men lid van de vereniging is of niet, of dat men huurder is of eigenaar.

Inschrijven energieveiling
Inschrijven voor de eerste energieveiling kan tot 30 november. De volgende stap is dat energiebedrijven een bod uitbrengen op de georganiseerde inkoopkracht van huishoudens door een laag tarief aan te bieden voor het totaal aan inschrijvingen. Begin december ontvangt iedere deelnemer een e-mail met het winnende energietarief en hoeveel die besparing oplevert ten opzichte van de huidige, eigen energierekening. Pas daarna beslist de deelnemer of het aanbod aantrekkelijk genoeg is om over te stappen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe aantrekkelijker het voor energieleveranciers is om een scherp tarief aan te bieden.

Juridische ondersteuning
Vereniging Eigen Huis hanteert selectiecriteria voor energiebedrijven die aan dit initiatief mogen meedoen. Voor mensen die op het aanbod ingaan, regelt de nieuwe energieleverancier de administratieve overstap. Als er toch iets misloopt, biedt de vereniging kosteloze juridische ondersteuning aan om de problemen op te lossen. Aan de collectieve inkoop energie van Vereniging Eigen Huis zijn geen deelnamekosten verbonden.

Lidmaatschap cadeau
Bij een daadwerkelijke overstap naar de nieuwe energieleverancier ontvangen niet-leden het lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau tot 1 mei 2010. Leden die overstappen naar de nieuwe leverancier ontvangen een energiebesparingpakket voor gebruik in huis.

Meer informatie
Collectieve Inkoop Energie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 13 november 2009
____________________