Nyloplast


PERSBERICHT Amersfoort, 13 november 2009

TRADING UPDATE 3e kwartaal 2009 (IMS)

Nyloplast's dochtermaatschappij Danielson ondervindt als toeleverancier van bedieningspanelen voor machines veel last van de economische crisis. De vraag naar industriële goederen over geheel West-Europa is sterk gedaald. Hierdoor is ook de behoefte aan bedieningspanelen van Danielson lager. Tot en met het derde kwartaal is nog geen verbetering van de orderintake waar te nemen. Wij ervaren ook een duidelijke verandering in het orderpatroon van de klanten. De levertijden zijn korter, een indicatie dat onze klanten lagere voorraad niveaus aanhouden.
De omzet tot en met het derde kwartaal bedroeg 12,8 miljoen versus 16,0 miljoen over dezelfde periode in 2008. In de omzet over 2009 is de omzet van het dit jaar geacquireerde D-Switch inbegrepen. De financiële positie, zoals weergegeven in het halfjaarbericht van 2009, is niet wezenlijk veranderd. Er zijn het afgelopen kwartaal geen grote investeringen gedaan.
Nyloplast NV is actief op zoek naar uitbreiding van zijn industriële activiteiten door acquisities. In dat kader zijn ook gedurende het afgelopen kwartaal een aantal projecten beoordeeld.
Verwachtingen rest van het jaar:
Zoals bovengemeld is vraag naar industriële producten onder invloed van de wereldwijde crisis belangrijk lager dan vorig jaar. Hoewel wij tekenen zien dat deze omzet daling niet verder afneemt, hebben wij geen zicht op structurele verbetering van de marktomstandigheden. Wij kunnen geen concrete uitspraak doen over het resultaat voor dit jaar, maar verwachten dat het bedrijfsresultaat, evenals gedurende de 1ste helft van 2009 weer negatief zal zijn. Het nettoresultaat zal circa break-even uitkomen vanwege de rente inkomsten en de bijzondere bate ( ad 0,3 miljoen ) uit de verkoop van Naamplaat Bewegwijzering BV in januari 2009.
Profiel Nyloplast NV
Nyloplast NV is een industriële holding maatschappij met als belangrijkste activiteit het ontwerp en de productie van elektronische bedieningspanelen (MMI) door Danielson Europe met eigen productie faciliteiten te Hardenberg ( Nederland) en Aylesbury ( UK). Nyloplast NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam NV (ISIN NL 0000 375632).