Politie Gelderland-Zuid

Veel bekeuringen op blauwe dag

Neerijnen, Lingewaal, 13-11-2009 o Een team van 13 agenten van team Geldermalsen en 2 agenten van de parketpolitie heeft donderdag intensief gecontroleerd op de doorgaande wegen in de gemeenten Neerijnen en Lingewaal. Deze thematische controle kreeg de naam blauwe dag.

Er is op de genoemde locaties intensief gecontroleerd op veel voorkomende verkeersovertredingen. In totaal werden 103 bekeuringen uitgeschreven. Zo werden 47 mensen bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel. 17 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet-handsfree bellen en 16 keer was de verlichting niet in orde. Ook is 6 keer een te hoge snelheid geconstateerd.

Een aantal autos bleek niet aan de wettelijke eisen te voldoen. Zo was 2 keer een auto niet APK-gekeurd, produceerde van een auto de uitlaat te veel lawaai en bleek dat van een auto de ruiten de veel geblindeerd waren.

Samen met collegas van de parketpolitie konden ten aanzien van 4 personen vonnissen ten uitvoer worden gelegd. Het ging daarbij om openstaande geldboetes voor een totaal bedrag van bijna 900,-.

(03)

Laatst gewijzigd 13-11-2009 13:39 | © Regio Gelderland-Zuid |