Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-11-2009

Politie houdt Bredanaar aan wegens overtreden huisverbod

BREDA: De politie heeft donderdagavond tegen 17.00 uur een 23-jarige Bredanaar gearresteerd. De man zat in een auto die op de
Bernhardsingel werd gecontroleerd. De auto bleek niet verzekerd en werd aan de kant gezet. De Bredanaar stond gesignaleerd, omdat hij een huisverbod had overtreden. De man kreeg dat, nadat hij vorige week werd aangehouden wegens huiselijk geweld in een woning in de wijk Tuinzigt. De Bredanaar is op het bureau in verzekering gesteld; hij zegt dat hij zich niet realiseerde dat hij het huisverbod overtrad toen hij zijn kleding uit de woning haalde.

Man uit Etten-Leur opgepakt met valse cheques

BREDA: Een 59-jarige inwoner van Etten-Leur is aangehouden wegens oplichting. Dat gebeurde nadat de man donderdagavond rond 18.00 uur probeerde drie valse travellers cheques te verzilveren bij het GWK op het Stationsplein. Een oplettende medewerker seinde de politie in. De man is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie arresteert Rijsbergenaar met 440 gram hennep en halve liter GHB

WERNHOUT: Bij een roadblock in het kader van de najaarsactie
Tegenhouden! is een 19-jarige man uit Rijsbergen tegen de lamp gelopen. Dat gebeurde rond 18.00 uur op de Wernhoutseweg. Een agent controleerde de man en zijn auto en rook een sterke henneplucht. De man had 440 gram hennep en circa een halve liter GHB in zijn bezit. Hij is op het bureau in verzekering gesteld. De roadblock is bedoeld om woninginbraken, straatroven en overvallen die jaarlijks in de donkere maanden oplopen, tegen te gaan. In veel gevallen leveren de controles ook nog goede bijvangsten op, zoals deze aanhouding.

Willebrorder verdacht van auto-inbraak in Zeeland

ST. WILLEBRORD: De politie heeft vrijdagmorgen rond 00.30 uur een 39-jarige man uit St. Willebrord aangehouden. Hij lag te slapen in zijn auto die geparkeerd stond aan de Poppestraat. Een getuige had de politie gebeld, omdat de man volgens hem al uren in de auto met draaiende motor zat. Agenten die ter plaatse kwamen, controleerden de man en zijn auto. Het bleek dat de auto woensdagnacht gezien was bij een auto-inbraak in Rilland (Zeeland). Daar werd een laptop gestolen. In de auto werden twee laptops en andere goederen gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De Willebrorder is ingesloten.

Politie houdt met gemeente handhavingsactie bij daklozenopvang 't IJ

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag samen met toezichthouders van de gemeente Breda een handhavingsactie gehouden rondom daklozenopvang 't IJ aan de Slingerweg. Daarbij werd gekeken of er in drugs werd gedeald. Een 44-jarige Bredanaar werd kort voor 17.00 uur aangehouden, nadat agenten in burger zagen dat hij drugs verkocht. Hij ging ervandoor, maar kon op de Tramsingel achterhaald worden. Hij is op het bureau ingesloten. Ook werden twee personen aangehouden wegens openstaande boetes

Overval op supermarkt in Ulvenhout in Bureau Brabant

BREDA: Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag as. aandacht aan een gewapende overval op een supermarkt in Ulvenhout. Op dinsdagmorgen 1 september rond 09.00 uur liepen twee gewapende en gemaskerde mannen de supermarkt aan de Dorpsstraat binnen en bedreigden het personeel en een aanwezige klant. Het drietal werd meegenomen naar een kluisruimte en moest daar op de grond liggen. Met geld uit de kluis gingen de twee overvallers ervandoor.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-11-2009 13:35 | © Regio Midden en West Brabant |