Project Gemeente Westland

mogelijkheden site

Informatie directe woonomgeving nu ook op site Gemeente Westland

Publicatiedatum: 13-11-2009

Om de inwoners van Westland 24 uur per dag, beter en sneller van dienst te kunnen zijn breidt de gemeente Westland haar digitale dienstverlening uit. Vanaf deze week zijn er op de website van de Gemeente Westland twee nieuwe mogelijkheden bijgekomen die informatie bieden over de directe woonomgeving. Op basis van de postcode zijn alle bekendmakingen, zoals bouwvergunningen, milieuvergunningen, horecavergunningen en ontheffingen eenvoudig terug te vinden, de website is daarnaast uitgebreid met de nieuwe functie 'Westland in Kaart'.

Bekendmakingen op postcode vindbaar

Door de postcode in te voeren, kan iedere inwoner van Westland zien welke gemeentelijke besluiten op zijn of haar directe woonomgeving betrekking hebben. Daarnaast kan gezocht worden op kern of type vergunning. Per bekendmaking wordt informatie gegeven over de eventuele inzage- en inspraakmogelijkheden.
Ook is er de mogelijkheid een publicatie-abonnement te nemen. Men ontvangt dan automatisch bericht wanneer er in de buurt bijvoorbeeld een bouwvergunning of kapvergunning is afgegeven. Klik hier voor deze dienstverlening.

Westland in kaart

De website van de Gemeente Westland is daarnaast uitgebreid met de nieuwe functie 'Westland in Kaart'. 'Westland in Kaart' is gebaseerd op Google Maps. Op basis van postcode of adres wordt informatie geboden over wegwerkzaamheden, bekendmakingen, meldingen van het meldpunt leefomgeving en voorzieningen zoals scholen en gemeentelijke gebouwen. In de loop van 2010 komen daar meer thema's bij.

Deze en meer initiatieven ter verbetering van de digitale dienstverlening hebben ertoe geleid dat de gemeente op de overheidsmonitor gestegen is van de 255e plaats op 1 januari 2009 naar de 93e plaats. Op de overheidsmonitor wordt voortdurend de kwaliteit van alle gemeentelijke websites in Nederland bijgehouden.