Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 13-11-2009

Twee mannen overvallen gezin in woning in Oudenbosch

OUDENBOSCH: Twee onbekende mannen hebben vrijdagmorgen rond 09.00 uur een overval gepleegd op een vrijstaande woning aan de Bosschendijk.

Het gezin in de woning werd door de mannen bedreigd met een vuurwapen. Kennelijk werden zij gestoord, want de mannen verlieten snel de woning en gingen er lopend vandoor in de richting van Hoeven. Het is niet duidelijk of er ook iets is buitgemaakt. De politie is met man en macht op zoek geweest naar de overvallers, maar heeft ze niet
aangetroffen. Forensisch rechercheurs hebben sporen in en rondom de woning onderzocht. Voor het gezin heeft de politie Slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie heeft kort na het incident een SMS-Alert verspreid met het signalement van de twee mannen. De letterlijke tekst is: Oudenbosch, Bosschendijk. Overval met wapen, 2 getinte mannen 20 à 30 jaar, 185/190 cm, 1 oranje vest, 1 zwart leren jack met zwart/grijze pet. Tips: 0900-8844.

Politie controleert 250 auto's tijdens verkeerscontrole in Oudenbosch

OUDENBOSCH: De politie heeft donderdag een grote verkeerscontrole gehouden op de Beukenlaan. De controle, die van 13.00 tot 20.30 uur duurde, vond plaats in samenwerking met de Belastingdienst en de Douane. In totaal werden 250 auto's gecontroleerd. Na 18.00 uur werden ook negentien blaastesten afgenomen, maar geen enkele bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Agenten schreven 22 bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen, in hoofdzaak het niet dragen van de autogordel. De Belastingdienst inde totaal bijna 20.000 euro aan vorderingen en nam zes auto's in beslag.

Vrouw uit Oud Gastel betrapt met valse cheques

ROOSENDAAL: Een 46-jarige vrouw uit Oud Gastel is donderdagmiddag rond 14.30 uur gearresteerd wegens oplichting. De vrouw probeerde enkele valse traveller cheques te verzilveren bij een grenswisselkantoor op het Stationsplein. Een oplettende getuige vertrouwde het niet en belde de politie. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld op het bureau.

Recalcitrante Bergenaar verdacht van woninginbraak

WOUWSE PLANTAGE: De politie heeft vrijdagmorgen rond 00.45 uur een 39-jarige man uit Bergen op Zoom gearresteerd op Spuitendonksestraat. De man werd gezocht in verband met een diefstal donderdagavond rond 23.15 uur uit een woning aan de Rubeerdijk in Nieuw-Vossemeer. Daar zou de verdachte geld gestolen hebben van een 67-jarige bewoner; beide mannen kennen elkaar. De Bergenaar raakte gewond toen hij door een ruit gesprongen was.

Agenten reageerden vervolgens op een melding dat de man in Halsteren en omgeving rondreed en gingen er achteraan. Uiteindelijk kon hij in de kraag gevat worden. De man rook naar alcohol, maar gedroeg zich erg vervelend en weigerde mee te werken aan een blaastest. Op het bureau bleek het rijbewijs van de Bergenaar ingevorderd en ongeldig
verklaard. Agenten zijn met de man naar een ziekenhuis gegaan waar een wond aan zijn hand moest worden gehecht. Ook daar was de verdachte erg recalcitrant en bedreigde een agent. De Bergenaar is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-11-2009 13:42 | © Regio Midden en West Brabant |